Divadlo,  Tiskové zprávy

FOTOGRAFIE: Natáčení 54. dílu Manéže Bolka Polívky – Banda šašků počmáraných se vrací na televizní obrazovky!

Bolek Polívka a Michal Suchánek

V pátek 13. ledna a v sobotu 14. ledna se ve Sportovní hale Vodova v Brně natáčel 54. díl legendární Manéže Bolka Polívky. Oblíbený pořad se tak po dvou letech vrátí na televizní obrazovky a opět nebudou chybět humorné  skeče, scénky a zajímavé osobnosti – pozvání hlavního protagonisty Bolka Polívky přijali herečka, blogerka a vítězka StarDance 2015 Marie Doležalová, pop-rocková skupina Chinaski, herec, moderátor a bavič Michal Suchánek, artista Moskevského státního cirkusu Vladimir Georgievsky, herec a komik Pavol Seriš.

Manéž připravuje brněnské studio České televize tvůrčí producentská skupina Lukáše Franty ve spolupráci s Divadlem Bolka Polívky v Brně, ve kterém oblíbený herec a mim uvádí svá autorská představení. Na této scéně také pravidelně hostují české i zahraniční soubory.

Bolek Polívka

Marie Doležalová a Bolek Polívka

O Manéži Bolka Polívky

Pavel Zedníček kdysi o Manéži řekl: „Je to jeden z nejkrásnějších pořadů, které Česká televize má a kterého by si měla vážit.“ Jeho slova jistě potvrdí i další účastníci zábavného pořadu. Těch se od roku 1987, kdy byla Manéž vysílána poprvé, vystřídaly doslova mraky. Za připomenutí stojí, že jedněmi z prvních hostů byli například Milan Lasica, Hana Hegerová, Petr Nárožný nebo legendární komik Miroslav Horníček.

Neobyčejnost a originálnost Manéže se odvíjí od osobnosti Bolka Polívky, který je sám o sobě výjimečný klaun a komik, jeho humor je inteligentní, zábavný a ojedinělý, ale není vulgární. Jedinečnost pořadu spočívá mj. v tom, že jsou do něj zváni umělci z různých koutů světa. I přesto, že jsou jejich obličeje českým divákům neznámé, dokážou vždy u publika vzbudit velký ohlas.

O Divadle Bolka Polívky

Divadlo Bolka Polívky se usídlilo v budově na Jakubském náměstí v Brně v roce 1993 a 17. září téhož roku zde autorským představením Bolka Polívky Trosečník zahájilo svoji činnost a svou první sezónu. Za více než dvacet let existence se zde vystřídala řada projektů principála Bolka Polívky.

/Výběr z autorských inscenací Bolka Polívky uvedených v DBP: Don Quijote a ti druzí (1990 a 1993), Poslední leč (1993), Trosečník (1993), Šašek a královna (1993), Pro dámu na balkoně (1998), Variace na chlast (2001), Český lev (2010), DNA (2014)./

V rámci současného repertoáru lze vybírat jak z autorských her principála Bolka Polívky (DNA a Pro dámu na balkoně), tak z představení vytvořených ve spolupráci s jinými divadly (Mínus dva, The Naked Truth). Zatím poslední novinkou z repertoáru je slavná inscenace Ladislava Smočka – Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho s Bolkem Polívkou v hlavní roli. Divadlo také spolupořádá legendární Manéž Bolka Polívky.

Diváci zde mohou zhlédnout širokou nabídku her hostujících českých a zahraničních souborů (Dejvické Divadlo, Činoherní Klub, Štúdio L+S, Divadlo Studio DVA, Divadlo Járy Cimrmana, Divadelní spolek Kašpar, Divadlo Kalich, Divadlo Palace, Divadlo Příbram, Divadlo Komediograf a další) a na prknech vidět známé herecké osobnosti Elišku Balzerovou, Simonu Stašovou, Ivu Janžurovou, Jitku Čvančarovou, Barboru Seidlovou, Jaroslava Duška, Pavla Lišku, Pavla Zedníčka, Milana Lasicu, Karla Rodena a další. Vedle divadelních představení jsou pravidelným doplňkem programové skladby také koncertní vystoupení předních českých a slovenských hudebníků a kapel nejrůznějších žánrů. Celosezónní aktivitou jsou také výstavy (cca 10 – 12 za sezonu) významných malířů, grafiků a fotografů, pořádané ve foyer divadla.

Divadlo se neustále ve spolupráci se svými partnery a především ve spolupráci s představením Jaroslava Duška ČTYŘI DOHODY věnuje také charitativní činnosti. Zisk z těchto představení rozděluje organizacím, které se věnují pomoci a podpoře tělesně postiženým, rozvoji a výchově dětí či pomoci starým lidem atp.

Tisková zpráva

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy