Tipy na výlet,  Tiskové zprávy

Advent v botanické zahradě: tvoření, procházky i tropy v zimě

svcen

Říká se, že nic neudělá radost tak, jako vlastnoručně vyrobený dárek. V sobotu 19. listopadu můžete takové potěšení nadělit nejen druhým, ale i sobě. V botanické zahradě v Troji se budete moci po celý den zapojit do akce Adventní tvoření, tedy do výroby vánočních dekorací a drobných dárků, které si pak odnesete domů.

Adventní tvůrčí dílny budou přístupné v administrativní budově zahrady od deseti do sedmnácti hodin. Výrobek, který si budou chtít návštěvníci vytvořit, si mohou vybrat podle své fantazie, zručnosti i trpělivosti. S tvořením jim rádi pomohou a poradí naše zkušené dekoratérky,“ zve Oldřich Vacek, ředitel Botanické zahrady hl. města Prahy.

lepeni-vonecZa symbolický poplatek od 30 do 250 korun podle náročnosti a množství materiálu si mohou lidé vyrobit například vánoční svícny, lepené věnce, věnce z chvojí, šperky z plsti či výrobky z pedigu. Během dne mohou navštívit i více dílniček, jen je třeba počítat s různou časovou náročností, například tvorba lepeného věnce zabere přibližně dvě hodiny. Potřebný materiál, doplňky i nářadí budou všem kreativním návštěvníkům k dispozici na místě.

Botanickou zahradu v Troji ale mohou v předvánočním období navštívit i ti, kterým ruční výroba nic neříká. Procházka venkovními expozicemi zahrady je zdarma a návštěvníci si u ní mohou odpočinout od předvánočního shonu velkoměsta a pokochat se výhledem ze stráně.

A pokud budou lidé přemýšlet, kde se po vycházce ohřát a udělat dobře svým chuťovým pohárkům, neměli by opominout návštěvu naší vinotéky na Vinici sv. Kláry, kde během prosince chystáme několik zajímavých ochutnávek,“ láká Oldřich Vacek. Procházky patří v období mezi vánočními svátky k oblíbenému způsobu, jak spolu rodiny tráví volný sváteční čas. A návštěva vinotéky v botanické zahradě naladí příchozí na skutečně romantickou vánoční notu, atmosféru historického domku totiž podtrhuje velký krb a kouzelný výhled. A navíc zde lidé najdou ojedinělá vína vypěstovaná přímo v botanické zahradě, která se jinde sehnat a ochutnat nedají. Program prosincových ochutnávek těchto moků najdou zájemci na webových stránkách zahrady  www.botanicka.cz.

A do kaple svaté Kláry na vinici v Troji mohou lidé zavítat také přímo na Štědrý večer, a to na půlnoční mši od 23 hodin. V krásném prostředí kaple povýší půlnoční mše svatá vánoční svátky na skutečný duchovní zážitek, kterým si lidé mohou připomenout skutečné hodnoty a symboly Vánoc.

Vzpomenout si na léto a zažít i v našich končinách tropy v prosinci je možné ve skleníku Fata Morgana. Během jediného odpoledne zde mohou lidé procestovat džungle celého světa a pokochat se exotickými rostlinami.

Akce do konce roku 2016

Fotofata fotografická výstava do 8. 1. 2017 (výstavní sál ve venkovní expozici)
Fotografický projekt Fotofata zaměřený na amatérské fotografy vyvrcholí výstavou jejich nejlepších snímků. Projekt proběhl ve spolupráci Botanické zahrady hl. města Prahy v Troji s novinářem a fotografem Topim Pigulou.

Adventní rozjímání – 10. 12. od 13 do 16 hodin (kaple sv. Kláry)
Zpříjemněte si čekání na vánoční svátky biblickým čtením a hraním nebo pěveckým vystoupením v útulné kapli sv. Kláry na stejnojmenné vinici. Po rozjímání se můžete zahřát ve viničním domku, který nabízí různé druhy vín z místní vinice.

img_4137_m

Tisková zpráva

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Advent v botanické zahradě: tvoření, procházky i tropy v zimě

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy