Knihy,  Renata Petříčková

Mudry: Sám sobě léčitelem

 

Mudry„Chovejme se přátelsky ke svému tělu a tělo se bude přátelsky chovat k nám.“ Citát, který uvádí celou tuto knihu i dokonale vystihuje její obsah. Mudry pro mne do této chvíle byly spíše neznámým pojmem. Matně jsem tušila, o čem asi jsou, ale jejich hlubší poznání mi zprostředkovala až tato kniha Marcely Zlatohlávkové. Jóga prstů má velmi příjemné a silné účinky na lidské zdraví.

Kniha Mudry: Sám sobě léčitelem ukáže čtenářům, kdy jaké mudry používat, čím léčivé účinky tohoto cvičení podpořit (bylinky, změna chování či smýšlení) a jak odblokovat negativní energii, která může být příčinou neúspěchu nebo zdravotních potíží. V knize mne zaujalo, že autorka Marcela Zlatohlávková tvrdí, že mudry nebudou fungovat u člověka, který je vnitřně vyprahlý, nešťastný nebo trpí nectnostmi, jako je třeba závist.  V tuto chvíli je celá energie člověka tak porušená, že ani jóga prstů nepomůže.

Častou bolestí dnešního civilizovaného člověka je osamělost. Jak paradoxní v tak přelidněném světě.

„Snad nejhůře je na tom člověk, když je sám a nemá se komu vypovídat a svěřit. Právě proto jsou plné čekárny psychiatrů, právě proto chodíme ke kartářkám, trpíme samomluvou a lidi nás mají za blázny. Pokud se cítíte osamoceni, neměli byste jen tak sedět s rukama v klíně, ale měli byste se snažit nalézt někoho, kdo vaší duši může rozumět. Samozřejmě je tu i další alternativa – můžete si pořídit nějaké vám blízké zvířátko, které částečně kontakt s lidmi nahradí…

… Přece jen ale bude lepší, když vyjdete z „ulity“ a poohlédnete se po někom, kdo vám dá životní sílu. A právě k tomu vám může být nápomocna mudra proti osamělosti, jen nezapomínejte na to, že pokud takového človíčka naleznete, musíte nejen vyprávět, ale také naslouchat. Jinak vám žádné přátelství (ani vztah) dlouho nevydrží.“

OLYMPUS DIGITAL CAMERALíbí se mi styl, jakým paní Zlatohlávková píše. Je jednoduchý, až prostý. Oslovuje zdravým selským rozumem a vrací člověka k přemýšlení, které jsme možná kdysi opustili jako děti. K tomu nejjednoduššímu. K logice, která jde z čistého srdce. Autorka zbytečně nekombinuje, používá jednoduché věty, souvětí, snadno srozumitelné a čtivé. Knihu jsem celou přečetla na jeden zátah a to je co říct. Ani jsem si neuvědomila, že už jsem více než za polovinou a že všechny zdravotní problémy, které popisuje, jsou více či méně důvěrně známé.

A že tak neuvěřitelně umí vystihnout důvody, proč jimi trpíme. A jóga prstů mne velmi mile překvapila svou jednoduchostí a když se člověk dobře soustředí, ucítí účinek muder po několika vteřinách. Cvičení je to ale dlouhodobější, mudry začínají účinkovat naplno až tak po 45 minutách aplikace. Začátečníci začínají na 10 minutách a doba působení se postupně protahuje.

O autorce:

Marcela Zlatohlávková je šéfredaktorkou týdeníku Spirit a autorkou knihy Chiromancie – nejpůsobivější věštecká metoda. Metodami jemnohmotného léčení se zabývá řadu let, vede kurzy a semináře, jak lépe porozumět vlastnímu zdraví. Mezi její obory patří i alternativní způsoby léčby, síla mysli i její ovlivňování pozitivním přístupem k životu a individuální karmou.

Vydalo nakladatelství Eminent, www.eminent.cz , 2014

Renata Petříčková

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

 

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Mudry: Sám sobě léčitelem

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy