Kultura,  Tiskové zprávy

První Plzeňský festivalu stepu přivítá několikanásobného Mistra světa, Švýcara s českými kořeny Daniela Boraka

Daniel Borak (foto Andreas Gemperle)

V Plzni se připravuje první ročník festivalu stepu. Předvede české i světové hvězdy, step si ale budou moci vyzkoušeti všichni Plzeňané na pěší zóně v centru města.Pozvání přijal tanečník a choreograf ze Švýcarska Daniel Borak, který je ikonou moderního stepu.Několikanásobný Mistr světa, jehož matka pochází z Čech, povede v Plzni mezinárodní stepařské workshopy a také vystoupí na závěrečném galavečeru 24. 5. v Měšťanské besedě.

Další hvězdou prvního ročníku Plzeňského festivalu stepu se stane přední český tanečník a choreograf, rovněž držitel titulu Mistr světa ve stepu, Tomáš Slavíček. Ten připravuje společnou choreografii pro více než 60 stepařů z Česka, Polska, Slovenska a Švýcarska, kterou závěrečný galavečer u příležitosti Mezinárodního dne stepu vyvrcholí. Spolu s Tomášem Slavíčkem se na jevišti v průběhu večera představí i tanečnice a choreografka Alice Stodůlková, známá ze soutěže StarDance. Moderátory budou Roman Vojtek a Bronislav Kotiš – herci, kteří mají díky muzikálu k tanci velmi blízko.

„Většina lidí zná step v podobě americké klasiky Freda Astaira. V dnešní době má ale tento taneční styl mnohem širší záběr. Daniel Borak tančí na moderní hudbu, například s prvky hip hopu nebo electricboogie., ale i na skladbu J. S. Bacha, na kterou stepuje v jednom ze svých nejslavnějších sólových výstupů,“ říká Kamila Borovská, vedoucí plzeňského Step by step studia a organizátorka festivalu. „Právě tuhle novou tvář stepu chceme Plzni ukázat. Náš festival se bude odehrávat v Měšťanské besedě. Bude ale mít také svou venkovní scénu U Branky, kde budou probíhat ukázky jednotlivých studií a stylů a kde si step pod vedením zkušených lektorů bude moct vyzkoušet každý, kdo bude mít chuť,“ dodává Kamila Borovská.

Na Plzeňský festival stepu v květnu míří mimo jiné Daniel Borak s Daniel Borak Company z Winterthuru, Tap and Jazz Dance Jiřiny Nowakowské z Varšavy, členové stepařského studia Andrea z Prahy, studio Avalanche z Hradce Králové nebo domácí Step by step studio z Plzně.

Plzeňský festival stepu,23. – 25. 5. 2014
Měšťanská beseda a pěší zóna U Branky

TZ

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy