Kultura,  Tipy na výlet,  Tiskové zprávy

FASHION START v Divadle Alfa v Plzni

FASHION START
výstava prací studentů Integrované střední školy živnostenské v Plzni
umělecký obor Modelářství a návrhářství oděvů

foyer Divadla Alfa, Rokycanská 7, Plzeň

od 4. 2. do 2. 4. 2013
vernisáž s módní přehlídkou žáků a vystoupením autorské dvojice Dubnička Lahoda
 4. 2. od 17:30

Kolekce 4. ročníku oboru Oděvní design s názvem COLOR

Moderně pojaté foyer Divadla Alfa se stává oblíbeným výstavním prostorem. Tentokrát si je pro výstavu svých prací vybrali studenti Integrované střední školy živnostenské, kteří se věnují uměleckému oboru Modelářství a návrhářství oděvů. Výstava ukáže cestu mladých návrhářů od úplných začátků až po závěrečné ročníkové práce.

Vystavené věci představují průřez tvorbou všech čtyř ročníků maturitního oboru Modelářství a návrhářství oděvů.

„Výběr zahrnuje studijní kresby, kterými každý návrhář začíná, dále figurální kresby, které jsou nezbytnou součástí výuky, a samozřejmě samotné návrhy oděvů v různých výtvarných technikách. Návrhy slouží jako podklad pro zhotovení modelů, které jsou součástí například klauzurních a maturitních prací,“ vysvětluje koncepci výstavy pedagog ISŠŽ Plzeň Robert Hořínek.

Umělecký obor Modelářství a návrhářství oděvů existuje na ISŠŽ v Plzni již sedm let a oslovuje především umělecky založené žáky se zájmem o navrhování, módu, historické a scénické kostýmy, ale také kresbu, malbu a grafiku. Škola disponuje ateliérem k výuce figurální kresby a výtvarné přípravy. V šicích dílnách vznikají modely, se kterými se žáci prezentují na módních přehlídkách a soutěžích. „Naši mladí návrháři  se pravidelně s úspěchem účastní soutěží oděvních oborů. Například soutěže v oděvní tvorbě s mezinárodní účastí Módna línia mladých na Slovensku, kde získali první, druhé a třetí místo, nebo celostátní soutěže  Mladý módní tvůrce 2012 v Jihlavě. Na výstavě budou k vidění také fotografie oceněných módních kolekcí,“ upřesňuje Robert Hořínek

Inspiraci k přehlídkám žáci sbírají také na módním veletrhu  PRET À PORTER v Paříži, který pravidelně navštěvují, při mezinárodních výtvarných projektech, ale i při návštěvě tuzemských výstav a přehlídek designu. Absolventi jsou také úspěšnými studenty vysokých uměleckých škol, například oboru Fashion design na Ústavu umění a designu.

K přijetí na umělecký obor Modelářství a návrhářství oděvů je třeba splnit kritéria talentových zkoušek, nejbližší termín podání přihlášek je do 22 . 2.  2013, talentové zkoušky se uskuteční  7.  3.  2013.

Vstup na výstavu je zdarma.

Otevírací doba: PO – PÁ 8.00 – 15:30 hod. a mimo tuto dobu také vždy

hodinu před představením (obvykle sobota odpoledne a pondělí večer).

TZ Divadlo Alfa

Kolekce žákyně Daniely Bílkové s názvem BUT TONE, oceněná 3.místem, Módna línia mladých v Prešově

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy