Homeopatie

Epidemie příušnic: kde se stala chyba? Je očkování malých dětí skutečně tak důležité?

Share
Zdroj: Photocredit

Máme nové téma: epidemie příušnic. Maminky se obávají o své děti, mají spoustu otázek.

Příušnice jsou virová nemoc, zasahující především slinné žlázy. Pokud přijde v dětském věku, je obraz poměrně stejný, Teplota, zduření kolem uší, bolest hlavy. Děti obtížněji polykají, uzliny mohou být individuálně bolestivé. Teplo, klid, dostatek tekutin, žádná větší fyzická námaha. Většinou stačí, aby dítě bylo během dvou týdnů fit.

Děti, které příušnicemi onemocněly, spadají do věkové kategorie 14-17 let a zatím v určité lokalitě. Nabízí se zde možnosti, proč tomu tak je.

Jednou z nich je, že použitá vakcína (určitá její šarže ) byla nějak vadná a neúčinná.

Další možností je, že se začíná projevovat délka výdržnosti jednotlivých vakcín, že zkrátka obranyschopnost po očkování vůči některým nemocem s věkem klesá. Je-li tomu tak, pak si říkám, proč očkujeme tak malé děti proti nemocem, jež v jejich raném věku probíhají vcelku jednoduše. V podstatě tak vědomě posouváme možné onemocnění do pozdějšího věku, kdy tyto tzv. dětské nemoci naberou atypický průběh, většinou s komplikacemi.

Naskýtá se otázka, proč jednoduše neodsunout očkování do pozdějšího období a hlavně pro ty, kteří těmito nemocemi neprošli, a riziko komplikací včetně neplodnosti stoupá.

Je ale také možné, že se struktura viru nějak pozměnila a vakcína na něj nereaguje.

Anebo se setkáváme s pokusnou řadou nějak uměle upravené vakcíny či viru (vpraveného současně s vakcínou), na jejichž výsledky se čekalo několik let. Sci-fi, kterém se mnoho mluví, ale důkazy zatím chybí.

Odpověď zřejmě nedostaneme nikdy přímou a pravdivou. Takže nám zbývá jen přemýšlet logicky, v duchu přírodních zákonů, s maximální odpovědností.

Nemyslím si, že opakováním vakcíny vyřešíme nemoc. Domnívám se, že naopak zabředneme hlouběji do zavedeného systému přístupu k člověku a nemoci, do komerce, obchodu, který má se zdravím pramálo společného.

A něco optimistického na závěr. Pokud vaše dítko přeci jen touto nemocí onemocní, dopřejte mu klid a teplo, podávejte čistící čaje, přidejte Echinaceu či Aloe veru k podpoření imunity a detoxikace, navštivte homeopatickou poradnu pro zvýšení vitality dítěte.
Zvládne tak nemoc i bez očkování.

MUDr. Gabriela Anna Rečlová
(homeopatická poradna Pardubice, reclova@centrum.cz)

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy