Kultura

Lady Gaga natočila video zprávu pro studenty kanadské střední školy

 

Páteční večer 25. listopadu věnujeme článkům o zpěvačce Lady Gaga.

Lady Gaga vyslala pro studenty kanadské Etobicoke School of Arts speciální video zprávu v boji proti šikaně.

Na torontské střední škole se v pátek konalo poklidné shromáždění proti šikaně a homofobii, plné dojemných chvil i zábavy.

“Jen jsem chtěla říci, jak jsem na vás hrdá, že jste ve škole tak silní zastánci LGBT (zkratka pro lesbické, gay, bisexuální, transgender) komunity,” říká Lady Gaga v klipu určeném právě pro studenty.

Ředitel školy Rob MacKinnon poznamenal, že Lady Gaga natočila video pro studentskou radu již před několika měsíci a že k němu přiložila dopis, v němž požádala také o zveřejnění její podpory pro toto shromáždění.

“Je to umělecká škola, je to velmi inklusivní škola, máme hodně gay a lesbických studentů,” řekl MacKinnon v telefonickém rozhovoru pro kanadský tisk.

Silným mottem shromáždění je podpora jinak sexuálně orientovaných lidí, kteří často vnitřně, ale i veřejně trpí za svou odlišnost. Minulý měsíc v Ottawe spáchal homosexuální patnáctiletý teenager Jamie Hubley sebevraždu kvůli šikaně z řad svých vrstevníků.

Když se ředitel školy spolu s prezidentem studentské rady jako první podívali na video zprávu, byli nejprve trošku šokovaní. Ředitel doslova řekl, že mu „spadla čelist.“ Lady Gaga ve videu vypadá značně rezervovaně. Má na hlavě konzervativní klobouk a je oblečena do šedozeleného saka. Sedí v místnosti, za níž je vidět okno s dlouhou záclonou a závěsy. Vše jako by spadalo do jiné doby.

Video Lady Gaga posílá nejen této škole a i dalším společenstvím, kde se mohou nacházet podobná „malá monstra“.

“Je důležité, že jsme posunuli hranice lásky a přijetí. Je důležité, že šíříme toleranci a rovnost pro všechny studenty ve světle nedávné sebevraždy Jameyho Rodemeyera,“ říká zpěvačka.

“Kvůli šikaně, kterou zažil ve škole, se budu snažit pracovat tak tvrdě, jak jen budu moci, abych udělala z šikany zločin z nenávisti.”

Lady Gaga už dříve vyslala svou písní Born this Way signál proti homofobii.

Svůj školní klip uzavírá polibkem, který odfoukává směrem ke kameře se slovy: “Milujte se navzájem, chovejte se k sobě laskavě…“

Ředitel školy MacKinnon prozradil, že video bylo drženo v tajnosti až do pátečního dopoledne, kdy ho studentům v sále pustili po dvou etapách.

“Je to velmi silný, silný, silný zážitek pro děti i pro nás všechny,” řekl.

“Všichni jsme během (promítání) plakali. Bylo to opravdu krásné. ”

Na shromáždění mohli účastníci také vidět osobní video Ricka Mercera, homosexuálního komika, který již předtím vyzýval v televizi CBC-TV k boji proti šikaně na školách.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy