Kultura

Lady Gaga přišla o svou choreografku

Share

Choreografka Laurieann Gibson, která dlouhodobě spolupracovala s Lady Gaga a značně jí napomohla k její populární image, potvrdila, že obě ženy spolu již nespolupracují. Jejich rozchod podle THR neskončil příliš „vlídně“. Bohužel Laurieann Gibson a Lady Gaga spolu zažívaly již delší dobu docela hořké chvilky. Jejich určitá nedůtklivost a výhrady se objevily již několikráte v tisku.

Přitom na začátku stál obdiv a inspirace.

Laurieann Gibson pro THR tehdy řekla: „Potkala jsem jednu vynikající umělkyni, o které svět neměl tušení, že existuje. To pokrytectví (zábavního) průmyslu ji nutilo, aby pracovala jedním směrem. Říká lidem, že já jsem za ni bojovala, a já bojovala, abych chránila její talent, protože to je vzácné. Je nebojácná, upřímná umělkyně… Jsme barevné, jsme dramatické, takhle jsme se narodily.“

Jenže Laurieann Gibson se zcela neupnula jen na kariéru Lady Gaga a sledovala také své vlastní projekty, a nejspíš i to postupně vedlo k tomu, že vztah dvou cílevědomých a talentovaných žen nabyl značné trhliny.

Mezi oběma ženami panuje zajímavý věkový rozdíl.

Zatímco Lady Gaga je „beran“, narozený v roce 1986 v New Yorku s italskými a vzdáleně francouzsko-kanadskými předky, choreografka Laurieann Gibson je podstatně starší: Kanaďanka ve znamení raka narozená v roce 1969.

Před nedávnem byla jmenovaná kreativní ředitelkou Interscope Records Group (IGA). Za video Bad Romance pro Lady Gaga získala v roce 2010 cenu VMA jako Nejlepší choreografka. Spolupracovala s Lady Gaga na videu Judas, ve kterém prý poprvé zaznamenaly odlišné koncepční postoje. Nakonec hustší atmosféru podle Laurieann Gibson „vyladila“ sklenka vína. Nicméně ne na dlouho. Vztahy se dostaly na štíru od letošního léta po natočení videa You and I.

Lady Gaga nyní účinkuje na britském X Factoru. Neočekává se však, že by se po návratu domů vrátila ke spolupráci se svou bývalou choreografkou.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy