Holčičí blog

Holky, je tu poslední díl mini série o líčení – 3. díl

A je tu poslední díl minisérie o líčení a péče o pleť. Kočky, pěkně jsme to rozjely. Byla bych moc ráda, kdybyste mi do komentářů napsaly, zdali Vám byly mé rady prospěšné. Dneska probereme oči a rty.

 

Matové stíny, barva a zastínění

Líčení očí

Stíny se vybírají dle pigmentace pokožky dalo by se říci, že i dle toho jaký jsi barevný typ (Když tak koukni sem). Důležité je zapamatovat si, že se nikdy nelíčí oko jeho vlastní barvou. Tudíž hnědoočky nepoužívají hnědé stíny, zelenoočky zase zelené. Modrooké holky se vyvarují modrým stínům a tak dále.

Pak záleží nejen na barevném typu, ale i na tvém citu, jaká barva se ti i líbí a jestli spíš ti vyhovují tuhé nebo pudrové oční stíny. Pravdou je, že ne každá holka snese na svém očku tuhý stín.

Světlá barva

Pro tyto barvy se zvolí plochá strana štětce určeného na světlé barvy a potře se jím celá plocha vrchního víčka. Pak světlé barvy rozjasní a zvětší zapadlé i malé oči. Nanášíme je k oblasti nosu. Dobré je zvolit si béžovou nebo velmi světle růžovou.

Další barva se dá na střed víčka a pohybem zleva doprava a zpět je propojíš. A poslední barva se líčí směrem k obočí.

Většinou nejtmavší barva, kterou si zvolíš, se dává do vnějšího koutka oka.

 Strukturování barev, tmavé oční stíny

Nejprv si zvolíš barvy a nabereš malé množství na špičku malého zakulaceného štětce na tmavé barvy. Štěteček se nasadí na vnější konec vrchního víčka těsně k řasám a protáhneš barvu do čtvrtiny víčka směrem k vnitřnímu koutku a zároveň ubíráš na intenzitě. Další krok nasadíš štěteček do záhybu vrchního víčka a uděláš  takové ,,V“ mezi řasami a prohlubní víčka a barvu rozetřeš co nejdále dovnitř/k obočí. Barva na spodní víčko se dává až po té, co máš hotové vrchní víčko. A postupuješ od vnějšího k vnitřnímu koutku oka.
Krasa.cz

 Tužka pro hloubku a intenzitu pohledu

Tužka se nanáší až po aplikaci očních stínů. Mastnější ti vykreslí oči. A chceš-li přirozenější vzhled, jdi do hnědé. Černá podtrhuje a zvýrazňuje.

Málokdo ví, že i na tužku je štěteček či houbička, v nejhorším případě se používá vatová tyčinka na rozetření.

Na oči slouží šikmo seříznutý štěteček, nejen k nánosu ale i k rozpití kontur a dá se použít i na linky na obočí. Začneš na vnějším koutku oka a postupuješ k vnitřnímu silnou, avšak ztenčující se linkou, která by se měla co nejvíce protáhnout.

Při líčení pod očima, začneš od vnějšího k vnitřnímu koutku oka pod řasami. Nejlépe bys měla dvakrát přejet stejnou trasu. Pak nabrat štětečkem stejnou barvu stínu, jako je tužka, a sem tam jezdit po lince.

Obočí: linie, hustota, charakter

Na obočí máme kartáček a vyčesává se směrem nahoru. Neposlušné obočí se dá usměrnit lakem na kartáčku nebo štětečku.

Sušší tužka je dobrá na vykreslení krátkými tahy. Seříznutým štětečkem si vezmeš barvu na stíny a pojedeš po obočí a máš ho hned zvýrazněné.
Krasa.cz

Rtěnka

Některé jsou s vitamíny, jiné jsou s leskem a další jsou se speciálními částicemi pro dojem mokrých lesklých rtů. Však to znáš z reklam. Ale pro úzké rty se hodí lesk. Ten ty rty opticky zvětší. Samotná rtěnka spíš opticky zmenšuje, takže se hodí pro ty, co mají plné rty. Ale dá se použít krom lesku i lesklý balzám na rty, který se dá běžně koupit v drogeriích. Balzám se ti také postará o to, aby rty nepopraskaly v zimních a podzimních měsících. Základem je balzám nebo aspoň jelení lůj.

Celkem to záleží jen na tobě, zdali si vybereš rtěnku nebo lesk. Obojí je fajn, je to jen o vkusu.

Řasenky

Tady je to podobné. Ty reklamy známe, na hustotu, na zvětšení objemu a podobně. Existují také gelové pro přirozený vzhled. Barvy hnědé, modré, zelené, černé a je-li ti to stále málo, stačí si našetřit na doplnění řas od profesionálů a hned je budeš mít jako modelka z reklamy. Pak jsou i s kartáčkem či hřebínkem. Takže na výběr toho, holky, máme dostatek.
Krasa.cz
Hodně štěstí a někdy zase příště.

 

Holky, jestli máte nějaký dotaz, neváhejte ho sem napsat. Nebo na e-mail: admin@superrodina.cza do předmětu napište Nikča. Já hned odpovím.

 

Nikča

 

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy