Finance

Přehled vítězů Zlaté koruny 2011

Share

 

Logo Zlaté koruny

Zlatá koruna obecně patří k nejprestižnějším soutěžím, které hodnotí produkty na bankovním trhu.

Výsledky jsou nejen důležité pro odborníky, pohybující se ve finančním sektoru, ale samozřejmě i pro běžného spotřebitele, jemuž napomáhají zvolit si z nabízených alternativ nejvhodnější produkt pro klasický účet, půjčku, hypotéku, leasing apod.

Letošní rok zaznamenal nebývalý zájem veřejnosti s téměř 145 000 hlasy. Výsledky byly vyhlášeny 2. června. Významnou osobností této akce byl ministr financí Miroslav Kalousek, který se staví skepticky vůči veřejnosti ohledně finanční gramotnosti. „Finanční gramotnost v České republice se pohybuje na velmi nízké úrovni,“ řekl.

V letošním ročníku se přezkoumávalo na 206 produktů ze 77 finančních společností pod drobnohledem komisech o 385 členech.

 

Novinka roku

 

Vítěz v kategorii Novinky roku se stalo povinné ručení NA100PRO s živelním pojištěním a pojištěním nezaviněné nehody od Kooperativy pojišťovny. Druhé místo získal Běžný účet bez poplatků, zřizovaný bankou Fio. Na třetím místě v Novince roku se umístilo povinné ručení od České pojišťovny.

 

Účty a Elektronické bankovnictví

 

V kategorii Účty znovu zvítězil nováček na trhu banka Fio s běžným účtem bez poplatků, hned za ním ING Bank a na třetím místě eKonto od Raiffeisenbanky, které je úspěšné po několik let v kategorii elektronického bankovnictví.  Za eKontem se umístila GE Money Bank a na třetím mBank v kategorii Elektronického bankovnictví (Internetbanking)

 

Hypotéky

 

UniCredit Bank zvítězila již podruhé na prvním místě v kategorii Hypotéky.  Za ní se pak umístila Raiffeisenbank a na třetím místě znovu UniCredit Bank s jiným produktem – hypotéka FLEXL.

 

Stavební spoření a úvěry

 

Ve Stavebním spoření dominoval Wüstenrot v programu dětského stavebního spoření Kamarád+.  Za Kamarádem se pak umístila ČMSS a Raiffeisen stavební spořitelna.

V úvěrech první příčku obsadila GE Money Bank, na druhém místě ČSOB atřetím Raiffeisenbank.

 

Platební karta

 

Nejlepší platební kartou se stala AXA karta. Tato karta umožňuje spořit si na důchod. Na druhé příčce se pak umístila Chytrá karta České spořitelny a na třetím kreditní karta MoneyCard Plus s věrnostním programem bene+ GE Money Bank.

 

Penzijní připojištění, Podílové fondy a leasing

 

V kategorii Penzijní připojištění již podruhé v návazných letech za sebou vyhrála Allianz. Druhé místo kategorie obsadila Česká spořitelna a třetí Generali. V Podílových fondech získal prvenství podílový fond Horizont Invest, na druhém místě ČP INVEST Zlatý fond a na třetím místě společnost Pioneer.

Okrajově ještě vítěze leasingu: vítězství patří ČSOB.

 

Životní a neživotní pojištění

 

V kategorii Životní pojištění podruhé za sebou zvítězilo FLEXI životní pojištění, náležející Pojišťovně České spořitelny. V Neživotním pojištění zvítězila Kooperativa pojišťovna.

 

Ostatní kategorie

 

Další kategorie se týkaly malých a středních podnikatelů. V kategorii Podnikatelské účty zvítězila Fio banka, v podnikatelských úvěrech pak Raiffeisenbank. Prvenství v pojištění pro podnikatele si odnesla Kooperativa. A leasing pro podnikatele ČSOB.

Cenu veřejnosti získalo jako nejlepší internetové bankovnictví GE Money Bank, na druhém místě mKonto mBank a na třetím Nízká hyposplátka Raiffeisen stavební spořitelny. Celá výsledková tabule je dostupná zde.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy