Share

Grilovacka_DZK_gril mix pivni_N

Češi jsou opravdovými milovníky chataření. A každý chatař či chalupář si rád vychutná klasické pochoutky v nejeden letní večer. Drůbežářský závod Klatovy připravil kuřecí maso v marinádách bez éček, a proto již není třeba maso na gril dlouho připravovat. Naopak tak vzniká prostor pro vyladění příloh a dalších chodů ze surovin, které nám zahrada nabízí. Užijte si léto naplno a dopřejte si české kuchařské evergreeny.

Pivní marináda je klasika oblíbená skrze všechny generace. Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší zpracovatel kuřecího masa v České republice, si je toho vědom a pro letní měsíce připravil kuřecí maso v pivní marinádě bez E. Kuřecí křídla a horní a spodní stehna z Kuřecího gril mixu pivního bez E jsou marinována ve speciální směsi koření bez užití barviv a nežádoucích chemických látek.

K této grilované pochoutce si můžete vychutnat opravdový český evergreen, jako jsou topinky. Jejich tradiční příprava v tuku či na sádle sice nepatří mezi nejlehčí, ale lze je také připravit na grilu v lehčí a zdravější variantě. Na topinku je ideální klasický český chléb, který je doma již několikátý den. Pro variantu na gril stačí v misce smíchat trochu olivového oleje a česneku a touto směsí potírat během rožnění topinky z obou stran. Topinky mohou být skvělou přílohou ke grilovanému masu a klobáskám, stejně jako k česnekové pomazánce.

Česneková pomazánka

3 stroužky česneku (dle chuti)

majonéza

pomazánkové máslo

nastrouhaný eidam

sůl, pepř

pažitka

Všechny suroviny na pomazánku smíchejte v misce a jako poslední přimíchejte pažitku. Odlehčená varianta pomazánky vznikne, pokud zaměníte majonézu za tvaroh či zakysanou smetanu.

Občas se stane, že ugrilujete více masa, než zvládnete sníst. Co pak s ním? Pokud Vám zbylo například kuřecí, nevěšte hlavu. Připravit z něj můžete topinky s pikantní masovou směsí.

 Kureci pivni mix_N (1)

Topinka s pikantní kuřecí směsí

kuřecí maso DZ Klatovy

krájená loupaná rajčata

paprika

šalotka

česnek

chilli

sůl, pepř

strouhaný sýr eidam (může být i aromatického typu, např. niva)

Na cibulce osmahněte najemno nakrájenou šalotku a nadrobno nakrájenou papriku. Přidejte krájená rajčata a dochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a můžete přidat také chilli. Nakonec přidejte na nudličky nakrájené kuřecí maso a prohřejte v omáčce. Směs poklaďte na připravené topinky a posypejte sýrem.

Tisková zpráva

[pt_view id=“65599bf9q6″]