Share

Grilovacka_DZK_gril mix pivni_N

Češi jsou opravdovými milovníky chataření. A každý chatař či chalupář si rád vychutná klasické pochoutky v nejeden letní večer. Drůbežářský závod Klatovy připravil kuřecí maso v marinádách bez éček, a proto již není třeba maso na gril dlouho připravovat. Naopak tak vzniká prostor pro vyladění příloh a dalších chodů ze surovin, které nám zahrada nabízí. Užijte si léto naplno a dopřejte si české kuchařské evergreeny.

Pivní marináda je klasika oblíbená skrze všechny generace. Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší zpracovatel kuřecího masa v České republice, si je toho vědom a pro letní měsíce připravil kuřecí maso v pivní marinádě bez E. Kuřecí křídla a horní a spodní stehna z Kuřecího gril mixu pivního bez E jsou marinována ve speciální směsi koření bez užití barviv a nežádoucích chemických látek.

K této grilované pochoutce si můžete vychutnat opravdový český evergreen, jako jsou topinky. Jejich tradiční příprava v tuku či na sádle sice nepatří mezi nejlehčí, ale lze je také připravit na grilu v lehčí a zdravější variantě. Na topinku je ideální klasický český chléb, který je doma již několikátý den. Pro variantu na gril stačí v misce smíchat trochu olivového oleje a česneku a touto směsí potírat během rožnění topinky z obou stran. Topinky mohou být skvělou přílohou ke grilovanému masu a klobáskám, stejně jako k česnekové pomazánce.

Česneková pomazánka

3 stroužky česneku (dle chuti)

majonéza

pomazánkové máslo

nastrouhaný eidam

sůl, pepř

pažitka

Všechny suroviny na pomazánku smíchejte v misce a jako poslední přimíchejte pažitku. Odlehčená varianta pomazánky vznikne, pokud zaměníte majonézu za tvaroh či zakysanou smetanu.

Občas se stane, že ugrilujete více masa, než zvládnete sníst. Co pak s ním? Pokud Vám zbylo například kuřecí, nevěšte hlavu. Připravit z něj můžete topinky s pikantní masovou směsí.

 Kureci pivni mix_N (1)

Topinka s pikantní kuřecí směsí

kuřecí maso DZ Klatovy

krájená loupaná rajčata

paprika

šalotka

česnek

chilli

sůl, pepř

strouhaný sýr eidam (může být i aromatického typu, např. niva)

Na cibulce osmahněte najemno nakrájenou šalotku a nadrobno nakrájenou papriku. Přidejte krájená rajčata a dochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a můžete přidat také chilli. Nakonec přidejte na nudličky nakrájené kuřecí maso a prohřejte v omáčce. Směs poklaďte na připravené topinky a posypejte sýrem.

Tisková zpráva

Nejnovější příspěvky na webu:

Kelly Barnhillová: Dívka, která upíjela měsíc

Kelly Barnhillová: Dívka, která upíjela měsíc

16. Červen 2018

Famózní úspěch této knihy v zahraničí lze podle mě přičítat dvěma věcem: nádherně a jímavě, leč velmi překvapivě rozbalovaným charakterům postav. A potom příběhu, ve kterém si čtenář každého věku i založení najde to svoje. Od mystiky k akčnosti, od jemných linií příběhu, až po chvíle, kdy jednotlivé řádky zazní jako osudové volání do boje. Dívka, která upíjela měsíc je jednou z obětovaných holčiček, které se každoročně nechávají napospas v černém lese pro zlou čarodějnici. Ne, nikdo se neptá, co se s dětmi stane... Ale jedno je jisté. Z druhé strany lesa je už na cestě čarodějnice, obyčejně má nějakou tu ptačí podobu, aby se jí rychleji cestovalo,

Hans Rath: A Bůh pravil: Musíme si promluvit

Hans Rath: A Bůh pravil: Musíme si promluvit

16. Červen 2018

Odpočinek sladký jako nadýchaná šlehačka. Mozek odpočívá, duše se usmívá a od jemného vtipu a plné chuti vám radostí poskakuje každá buňka v těle. Jo, tak takové čtivo je vážně na jedničku. A Hans Rath to skutečně umí. Když Bůh praví, že si musíte promluvit, nedá se to odmítnout. Za prvé by to byla škoda, za druhé by to vůbec nešlo, protože vás ten člověk bude neustále pronásledovat. No jo, když jste psychoterapeut, tak je to první volba. Protože možná to je skutečně tak, Bůh šest dní tvořil lidstvo, sedmý den odpočíval a osmý vyhledal psychologa. A volba padla na Jakoba Jakobiho v Berlíně. Jednu