Knihy,  Renata Petříčková,  zdraví

Zánět – skrytý zabiják

Zánět

Stačí, když si tuto knihu vezmete do ruky a zaostříte zrak na výčet nemocí na titulní straně a horké tělo. Obraz, který je dokonalý pro pocit, že se necítíte vůbec dobře a že tu knihu alespoň otevřete.  Protože uvnitř může být zajímavá, nebo ne?

No ano.

MUDr. David Frej vytvořil v této knize úžasnou kombinaci ozdravného programu, který si můžete sestavit sami a na míru (i dle svých chutí, vůle a osobních preferencí) a takového domácího lékaře k nejznámějším a nejrozšířenějším nemocem , jež nás sužují: od bolestí kloubů až po únavu, astma, deprese,c ukrovku, alergii, astma nebo obezitu. To všechno stojí na jakémkoliv chronickém zánětu v těle. A zánět je živen faktory, které si na první pohled nemusíte spojovat s nějakými zánětlivými projevy. Pozor ovšem, jedná se o zánětlivě faktory v těle chronické. Projevem je únava, alergie, deprese, obezita, autoimunitní onemocnění, nemoci srdce apod.

Varující jsou třeba i zcela banální věci jako jsou lupy (zánět vlasové pokožky) nebo akné. To všechno vyjadřuje, že uvnitř těla se děje něco, co tam nepatří a tělo bojuje s chronickou formou zánětu mnohem hlouběji, než se nám snaží naznačit pokožka. A začíná to už v dětském věku.

Zatímco rapidně přibývá děti s cukrovkou, alergiemi a obezitou, v reklamách – bez zájmu politiků a zdravotníků –  se pro ně bez problému doporučují sladkosti s cukrem, s tolika kaloriemi, že i dospělí nějaké to kilo lehce přibrali. Z regálů se na nás dívají průmyslově vyrobené mléčné výrobky s údajně čerstvými obrovskými kousky ovoce (ve východní medicíně se již 5000 let praví, že mícháme-li ovoce s mlékem, a tedy i s jogurtem, tvoří se toxické látky), čokolády snad už i s fialovým mlékem, sladkosti pro „děti“ s hračkami jako skvělým dárkem. Mateřské školky jsou nuceny řídit se předpisy a nakupovat potraviny podle nich, nejspíš vědí lépe než rodiče a naše babičky, co mají naše děti jíst. Jak mi jedna klientka, ředitelka mateřské školky, která se snaží zavádět zdravou stravu už pro předškoláky, vyprávěla, přišla na ni kontrola z nějakého odboru, kde mají samé chytré předpisy, a dostala pokutu za to, že měla nižší spotřebu cukru, než měla předepsáno ve spotřebním koši.“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udělejte si test

Věřte mi, že při pročítání této knihy dostanete chuť si udělat několikaotázkový test, který je diagnostickou pomůckou MUDr. Freje. Stačí odpovědět na pár otázek, sečíst si body a už víte, jste-li, a do jaké míry, ohroženi skrytým chronickým zánětem v těle. Faktorů, jež ho provokují je mnoho, znečištěné prostředí, stres, břišní tuk, prodělané nedoléčené úrazy nebo i věk…  a v knize je i několik příkladů pacientů, kterým léčba pomohla, autor s nimi prochází léčbu a diagnózu a doporučuje úpravy jídelního i životního stylu přesně na míru.

O něco podobného se díky rozsáhlým radám, velmi čtivému textu a  běžně  dostupným možnostem, můžete pokusit sami. Nemusíte dodržovat vše, co si tady přečtete… a na to i MUDr. Frej upozorňuje, vyberte si to, co cítíte jako vhodné – i malá změna může hýbnout zdravotním stavem k lepšímu.

Sestavte si program

Sestavení programu mi trvalo pár večerů, po kterých jsem se vracela ke knize a pročítala kapitoly týkající se obecné léčbě zánětu a pak nemocem a potížím, které jsou přímo „moje“. Je to jedna z nejlepších návodných knih ke zdraví.

Součástí knihy je i speciální ozdravný program, díky kterému můžete zjistit, které potraviny vám působí potíže a na které reagujete alergicky. Pozor, alergická reakce nebo forma nesnášenlivosti se projevuje i tak, jak jsme „zvyklí“… únava po jídle nebo nafouklé břicho!

Styl, jakým je psaná, je nenásilný, přesto naléhavé a hlavně velmi logický. JE INSPIRATIVNÍ POSTAVIT SE ZA SVÉ ZDRAVÍ.

O autorovi

Zánět 2MUDr. David Frej

Po ukončení studia na lékařské fakultě v Praze pracoval několik let jako internista. Přírodní medicínu a výživu studoval v USA, v Rakousku a v indické Puně. Ve svém centru se zabývá vlastním léčebným systémem propojujícím léčbu zánětu a s ním souvisejících chronických nemocí, výživu, biologické rytmy a detoxikaci organismu. Pravidelně přednáší, pořádá semináře a publikuje články v měsíčníku Regenerace.

Smím-li této knize dát nějaké doporučení, je to 100%.

Vydalo nakladatelství Eminent, 2015, www.eminent.cz

Renata Petříčková

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Zánět – skrytý zabiják

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy