Helena Herynková,  Hry,  Kultura,  Pro rodiče,  rodina

Pekelně se soustřeď s angličtinou

PEXESO zná každé malé dítě, a pokud je s dětmi hrajete, zaručeně nad vámi vyhrávají s levou rukou za zády a jedním okem přivřeným. Vydavatelství Presco Group přináší další mutaci této zábavné, původně karetní, hry. Vydali hned několik druhů pexesa pro výuku angličtiny. Od nynějška tedy nemusíte litovat, že vás děti porážejí, protože si u zábavy zapamatují i anglická slovíčka.

IMG_20150612_114602

Odkud se vlastně PEXESO vzalo? Za předchůdce dnešního pexesa lze považovat tradiční japonskou hru se škeblemi, zvanou Kai awase. Podobnou karetní hru zná i zbytek světa, ale jen u nás pro ni používáme název PEXESO. Slovo je vlastně akronymem televizní soutěže PEKelně SE SOustřeď, populární v 60. letech minulého století. Za tvůrce tohoto názvu bývá považován výtvarník Zdenek Princ, s jehož pomocí vydalo tehdejší nakladatelství Pressfoto. Víte, že na úplně prvním pexesu byly fotografie z tehdy velmi populárního filmu Poklad na Stříbrném jezeře?

Pexeso s ovečkou Shaun
Pexeso s ovečkou Shaun

Od dob prvního pexesa už nějaká voda utekla, ale oblíbenost této karetní hry se přenáší na další a další generace, takže i dnešní děti nadšeně hledají stejné obrázky a ve svých rodičích vzbuzují pocit marnosti a méněcennosti. Vydavatelství Presco Group vydalo další verzi pexesa, u něhož si hráči nejen užijí zábavy, ale rovněž si zopakují základní slovíčka z angličtiny.

Pexeso Kouzelná školka
Pexeso Kouzelná školka

Pexesa s výukou angličtiny obsahují 36 karet s dvojicemi obrázků, přičemž u jednoho z dvojice je český popisek a u druhého popisek anglický, i s výslovností. Presco Group nabízí několik druhů, lze si vybrat, zda chcete při hře hledat podstatná jména na obrázcích z Kouzelné školky, z prázdninového putování ovečky Shaun či slovesa za pomocí veselých zvířátek Think of Me.

Kartičky pexesa jsou vyrobeny z tvrdého kartonu s lesklou povrchovou úpravou, uloženy ve veselé krabičce. Nemusíte se tedy bát vzít s sebou pexeso s angličtinou s sebou na chatu, chalupu nebo jinou dovolenou. Dokonce i na dece u vody se pexeso stane neocenitelným společníkem.

Pexeso Think of Me
Pexeso Think of Me

Učení a zábava v jednom? S pexesy od Presco Group si užijete obojího.

www.pg.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy