Recepty,  Tiskové zprávy

Nové francouzské pekařství a cukrářství otevře na sv. Valentýna: nabídne i zamilovaný koláč


Pravé francouzské bagety, crossianty z čerstvého másla nebo skvělý ořechový chleba značky La Petite France byly zatím k dostání jen na farmářských trzích nebo vám je naservírovali jako první chod v hotelu Hilton nebo Marriott. Teď se budou tyhle delikatesy konečně prodávat i ve vlastním kamenném obchodě. Prodejna s pravým francouzským šarmem vytvořená po vzoru tamních boulangerií a pattiserií se pod značkou Petite France Boulangerie otevírá 14. února v v Myslíkově ulici č. 22 v Praze 1 – stylový podnik s lákavými výlohami a rohovým vchodem, ze kterého to i v zimě voní na celou ulici, začne fungovat od právě na svatého Valentýna. Kromě slaných dobrot bude nabízet i čerstvě upečené tradiční francouzské sladkosti – třeba zamilovaný koláč s čokoládou a vlašskými ořechy. Ten zahřeje v únoru nejen všechny milence, ale i ty, kteří mají rádi Francii, její výtečné pečivo a těší se už na jarní posezení u stolku s kávičkou a zákuskem tak, jak je to typické právě ve Francii.

Všechny lahůdky vyrobí každý den vlastníma rukama parta sedmi pekařů a dvou cukrářek v pekárničce Petite France Boulangerie v Lahovicích u Prahy, kde se jako jediní u nás začali před čtyřmi lety specializovat na čerstvé, ručně vyráběné křupavé pečivo ze země galského kohouta. Průměrně tu upečou okolo tisícovky baget a sedmi set croissantů denně – většinu z nich zatím spolkly čtyřhvězdičkové pražské hotely.

A jak poznat pravou francouzskou bagetu? Spolumajitel pekárny Jan Ivanco tvrdí, že nejspolehlivěji podle poslechu: když ji zmáčknete u ucha, lehce to v ní křupne. Má velká oka a po zakousnutí řeže na patře. Francouzské sladkosti a cukrovinky zase vynikají delikátní chutí podpořenou skvělými surovinami. (www.petite-france.cz)

 

Zamilovaný koláč

podle pekařů z Petite France Boulangerie

Těsto na korpus (pečeme ve formě o průměru 27 cm)

Hladká mouka   225 g

Cukr moučka       75  g

Vejce                       1 ks

Cukr vanilka          3  g

Máslo                   150 g

 

Náplň do korpusu:

Máslo                 100  g

Cukr krupice      50  g

Hořká čokoláda        250  g

Smetana          250  ml

Hrozinky            200 g

Vlašské ořechy  300  g

 

Necháme povolit máslo, přidáme vanilkový i moučkový cukr, do směsi rozklepneme vejce, promícháme a přisypeme postupně mouku. Pak dáme těsto na 1 – 2 hodiny odpočinout do lednice. Těsto natlačíme do vymazané formy (okraje můžeme mírně zvednout, aby pak náplň dobře držela uvnitř) a pečeme asi 25 minut v  troubě nastavené na 190-200 stupňů. Mezitím připravíme náplň: v rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme cukr a necháme opět dobře rozpustit. Poté přidáme hořkou čokoládu (nejlépe 60 %) a vše opět pomalu rozpustíme, nalijeme smetanu a nakonec vsypeme hrozinky a vlašské ořechy. Dobře promíchanou směs vlijeme do vychladlého korpusu a celý koláč dáme ztuhnout do chladničky.  Rozkrájíme a servírujeme všem, které milujeme….

 TZ

 

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Nové francouzské pekařství a cukrářství otevře na sv. Valentýna: nabídne i zamilovaný koláč

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy