Pro rodiče,  Tiskové zprávy

IGRÁČKOVA encyklopedie, mobilní aplikace pro nejmenší

Virtuální svět plný her, hádanek a zajímavých úkolů připravila společnost EFKO–karton, s.r.o. ve spolupráci se společností Vectoro, která se specializuje na vytváření aplikací pro chytré telefony a tablety. IGRÁČKOVA encyklopedie neboli IGRÁČKOPEDIE je nová mobilní aplikace, která přináší zejména předškolním dětem spoustu  zábavy a představuje jim vybrané tři profese – malíře, květinářku a policistu. IGRÁČKOPEDIE je plná edukativních audiovizuálních her, vhodných i pro děti předškolního věku, které neumí ještě číst. Dotykové ovládání a jednoduché uživatelské prostředí je snadné a pro děti dobře ovladatelné. IGRÁČKOPEDIE dokáže zabavit neposedné děti při cestě autem, vlakem nebo zkrátit  dlouhou chvíli při čekání na pana doktora.

„Rodiče se stále častěji s dětmi dělí o svá chytrá zařízení a ta se tak stávají součástí jejich přirozeného vývoje. Pokrok nezastavíme, a proto jsme ve spolupráci se společností Vectoro vyvinuli soubor naučných her, IGRÁČKOPEDII,“ říká Miroslav Kotík, majitel společnosti EFKO. „Oproti počítačovým hrám jsou aplikace na tabletech a chytrých telefonech velmi snadno ovladatelné, a jelikož se malé děti učí také hmatem, je pro ně dotykové ovládání zcela přirozené. Tyto hry nenahradí čtení pohádek či vyprávění příběhů, ale umožní strávit čas s rodiči i jinou zábavnou formou a zkrátí dlouhou chvíli při jízdě autem či  v čekárně u lékaře,“ dodává Miroslav Kotík.

Aplikace IGRÁČKOPEDIE, která byla vytvořena pro Android i Apple iOS, představuje oblíbenou postavičku IGRÁČKA v různých profesích. Soubor her je nejen kreslený, ale i mluvený, a tak hře porozumí i ti menší. Edukativní hry naučí děti základní dopravní značky, barvy, květiny i pracovní nástroje. Zároveň  procvičí jejich postřeh, paměť, bystrost i logiku. V první verzi IGRÁČKOPEDIE děti naleznou 3 profese – malíře, květinářku a policistu. V každém tématickém okruhu čeká na malé šikuly pět her. Mohou si vyzkoušet policejní kvíz, poskládat si pexeso či kostky s květinářkou nebo hledat předměty s malířem. Pátá hra je pro každou profesi zcela unikátní, a tak si děti vyzkouší vždy něco nového, jako jsou třeba omalovánky či IGRÁČKOSTOP.

Okruh her s malířem je zcela zdarma, u ostatních profesí je bezplatně jedna vybraná hra. Další hry však lze dokoupit na Google Play a Apple Store za velmi symbolickou cenu. Děti se časem budou moci těšit na další doplnění, které jim umožní nahlédnout do světa dalších oblíbených povolání, jako je doktorka, kuchař nebo výpravčí.  Více informací naleznete na www.igracek.cz a aplikace ke stažení naleznete na http://encyklopedie.igracek.cz/

TZ

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem IGRÁČKOVA encyklopedie, mobilní aplikace pro nejmenší

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy