Tipy na výlet

DinoPark v Liberci přivítal svého 100 000 návštěvníka!

Share

Již několik dní se napětí v libereckém DinoParku dalo krájet. Liberec se těšil na svého 100 000 návštěvníka. A dnes odpoledne se dočkal! Jubilantem s tímto úžasným číslem se nakonec stal po obědě tříletý Samuel Ketner z Frýdlantu. A za odměnu dostal metrového plyšáka z DinoShopu.

DinoPark v Liberci patří k českým nejmladším DinoParkům – byl otevřen letos v únoru v obchodním centru Plaza v centru města. Rozkládá se ve třech podlažích s rozlohou 6 000 metrů čtverečních. Nachází se zde různé speciální efekty, mnoho desítek prehistorických modelů, 4D kino, stezka DinoTrek pro nebojácné děti, kam dospělí nesmějí, paleontologické hřiště s pískem, kde děti rády vyhledávají skryté kosti, robotnický Tyrannosaurus, kterého můžete sami ovládat, tunel času, kde procházíte různými prehistorickými obdobími, pravěký baobab apod. Ke speciálním efektům patří například umělá mlha, stoupající z bažiny nebo vás může skropit tropický deštík.

Jako i v jiných DinoParcích i zde doprovází veleobludy zvukové efekty. Malé děcko se nejprve může pořádně vylekat, některé si dokonce na chvilku popláče, ale pak už se mu z DinoParku vůbec nechce. Děti jsou ve finále okouzleny obrovskými zvířaty, dotýkají se jich a nechávají se jako malí hrdinové s nimi fotit. Kdo by nechtěl!

Zajímavosti z webu libereckého DinoParku: Víte, který dinosaurus měl nejdelší drápy? Byl to Therizinosaurus; měl je až 1 metr dlouhé. Nejkratší jméno dinosaura je Mei a nejdelší Micropachycephalosaurus. A Tyrannosaurus měl dokonce 13x lepší zrak než člověk. Více zajímavostí zde.

Mínus je, že si do tohoto DinoParku nemůžete s sebou vzít psího mazlíčka. Je to hlavně z důvodu, že DinoPark v Liberci je umístěný v obchodním domě.

Vozidla s LPG a CNG nemohou parkovat v podzemních garážích, které jsou jinak vyhrazené jako parkoviště pro ostatní návštěvníky.

Více informací zde.

Foto: DinoPark Facebook

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy