Kultura,  Nejnovější trailery

Sněhurka za oponou. Jaká je v životě Julia Roberts nebo Lily Collins?

Neřešte kritiky, které se k filmu Sněhurka (Mirror, Mirror) stáčejí. Nejde o klasický disneyovský hraný remake. Tahle Sněhurka má být lehká a s komediální nádechem.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Vždyť už samotná volba královny vám musí jemně pozvednout koutky úst. Jaká to ironie! Pretty Woman po letech musí sestoupit ze svého piedestalu a stát se tou, která se žárlivostí sžírá, když spatří mladší krásku. Navíc tahleta dívenka – jak už od bratří Grimmů, Disneyho a babiččina vyprávění víme – je nevlastní dcerou po zemřelém manželovi a ještě se do ní zamiluje (s jakou to drzostí) nový mladý manžel, který má zachránit království utopené v dluzích.

Kdo by nechtěl sokyni vyškrábat oči a vyrvat vlasy z hlavy? Eh, ale klasika říká, že je potřeba Sněhurku vyhnat a poručit, aby byla zabita. Slib je však nedodržen a mladičká kráska se dostává mezi sedm trpaslíků, kteří byli královnou vyhnáni, protože jsou „oškliví“.

A tak dále se odvíjí klasický příběh žárlivosti a lásky, generačního problému zralé ženy a mladé dospívající dívky, pod vedením režiséra Tarsema Singha.

Možná, že diváci zůstanou věrní krásné Julii Roberts, ale tou pravou kráskou podle scénáře má být Lily Collins, o níž kolovaly před pár drby, že si nejspíš začala se Zacem Efronem. Pár byl spolu spatřen držíce se za ruce v restauraci STK v Los Angeles. Můžou to být samozřejmě jen drby; Zac totiž na sebe všude upozorňuje, že ho přitahují starší hispánské ženy.

Což Lilly se svým britským rodokmenem a tatínkem Philem Collinsem rozhodně není.

Ačkoliv Julia Roberts pracuje pro filmový průmysl, filmů se její osmiletá dvojčata a pětiletý syn mnoho nenabaží. Doma panují přísná pravidla pro sledování televize. „Máme jasně přísná pravidla, co se týká sledování (televize) u nás doma. U nás doma se spíš víc čte. Myslím si, že tak najdeme víc času, kdy budeme šťastní a rádi, že ho všichni spolu trávíme …“ Než jdou spát, společně jako rodina si vyprávějí a čtou knížky. „Samozřejmě, že mám ráda filmy, dost zbožňuju televizi. Vyrostla jsem na televizi, ale…“  tím, že nesedí jen u televize jim to „otevírá další možnosti, příběhy a poezii a vyprávění, sdílení nápadů…“

Sněhurka Lily Collins říká pro christianpost, že krása znamená být sama sebou a vážit si každého okamžiku v životě. Ve filmu nenajdete dokonale nalíčenou princeznu, je to spíš taková „holka“. Avšak ne vyděšená naivka, podle Collins „Sněhurka není jen dívka v nouzi, je ve své podstatně velkou bojovnicí a …. Věří v sebe, aby skutečně naplnila své sny, stejně tak, jako ji má princ pomoci.“

Zpočátku byla nervózní hrát tuto pohádkovou „ikonu“. Musela se dostat do hloubky a poznat její charakter, aby se uvolnila. Nakonec zažila během natáčení hodně legrace a výbuchů smíchu.

„Sněhurka se ani jednou nepodívala do zrcadla, takže si není vědoma své krásy,“ říká Collins. Sněhurka hledala krásu uvnitř, kdežto pro „Královnu krása byla nade všechno ostatní a je posedlá krásou a je posedlá krásou Sněhurky…“

Ohledně líčení ve filmu Collins ještě dodává, že je ráda, že měla málo make-upu, připadala si jako reálnější dívka nežli pohádková princezna. V běžném životě se také mnoho nelíčí, neboť podle jejich slov si chce udržet svou pleť zdravou a hydratovanou.

Film se snaží zbourat spoustu stereotypů. Například prince už také prý není snadné oklamat, není to jen naivní hezoun. Podle Collins novodobý princ je ten, s kým se můžete smát, ale také je silným mužem, od něhož žena může očekávat jeho pomoc. „Bere na vědomí to, že dívky a chlapci mají stejné schopnosti a mohou si skutečně navzájem pomoci, nutně nemusí ta holka spoléhat jen na chlapa. Ale stále si myslím, že rytířství existuje, i když to nemusí být představa krásného prince.“ Krása má být podle Collins komplexní, neznamená to jen hezkou tvářičku.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy