Kultura,  Nejnovější trailery

Miláček plný vášně a intrik. Nový britsko-francouzský film právě v kinech.

 

Jak se zdá, titulek Miláček je oblíbený pro různé snímky. Vezmeme-li to pozpátku pak letošnímu britsko-francouzské dramatu předcházel úspěšný český Miláček z roku 2009, romantický Miláček z roku 2005, několik Miláčků jako televizní filmy (1983, 1972), další Miláčkové z roku 2004, 2001 a 1934, Miláček může být slonů (1937, 1973), třídy (2004), žen (1961, 2001, 1937), New Yorku (1923), z Paříže (1957) a další.

Miláčků je nespočet, ale každý je jiný. Někteří patří mezi adaptace de Maupassantova románu, jiné však nemají s francouzským 19. století vůbec nic společného. Jsou to odlišné příběhy z různých zemí a od různých tvůrců.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Současný evropský Miláček vychází právě z francouzské klasiky výše zmíněného Guy de Maupassanta a je celovečerní prvotinou režisérů: Declan Donnellan, Nick Ormerod. Oba společně mají ještě ve své sbírce krátkometrážní film z roku 1992 The Big Fish.

O čem je Maupassantův Miláček?

Film vypráví pařížský příběh Georgese Duroye (Robert Pattinson), který se vrátil po třech letech z Alžíru. Po šesti měsících úředničiny získává díky starému kamarádovi (Philip Glenister) práci reportéra a postupně se vyšplhá až na pozici šéfredaktora. První články mu píše kamarádova manželka (Uma Thurman) a díky ní také získává kontakty mezi předními politiky a dozvídá se zákulisní informace. A Georges se umí mezi nimi šikovně pohybovat a obšťastňovat mnohé vlivné ženy.

Po pár měsících přítel, který odstartoval Duroyovu kariéru, umírá a Miláček Georges Duroy žádá jeho pozůstalou manželku (stejnou ženu, která ho uvedla do vlivné společnosti) o ruku. Duroy opět „vyrostl“ a se sebevědomou drzostí se již podepisuje Du Roy jako pořádný francouzský aristokrat. Manželství není šťastné – v novinách musí čelit úšklebkům: provalilo se skutečné autorství článků a navíc Georges začíná podléhat zničující žárlivosti. Sám se však věrnosti nikde nenaučil.

Devíti milionový (euro) rozpočtový film měl svou premiéru v únoru na 62. Berlínském filmovém festivalu.

Ve filmu spatříme mnoho vášně a také pořádnou dávku intrik. Různorodost žen a většina z nich podléhá Miláčkovu kouzlu: jeho chlapeckému úsměvu. Georges, který přichází po letech na evropskou pevninu ve vojenské uniformě, je „nic“ a přes ženy se dokáže vyšplhat k zajímavému bohatství a postavení.

O ženy však Georgesovi nejde, žádné city ani láska. Je to lhář a největší intrikán: jeho cílem jsou moc a peníze. Možná v jádru není tak zlý, jakého z něho dělají jeho bezcitné skutky, ale právě příležitost učinila z chlapce ďábla.

Právě z dřívějšího ďábelského světa přišel herec Patison. Nejspíš ho znáte z upírsko vlkodlačí ságy Twillight. „Nacucaný“ nešvary dává do Georgese Duroye další zajímavý herecky silný dojem. Není to jeden Miláček, ale muž plný emocí, muž, kterého nelze od pohledu přečíst jako knihu. Vždyť těžko se vyzná i sám v sobě.

Do českých a slovenských kin vstoupil Miláček 22. března 2012.

Miláček má oficiální stránky zde.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy