Světová ZOO,  ZOO

Mláďata tučňáků z americké ZOO okouzlila celý svět

Share

Central Park ZOO ve Spojených státech nabízí svým návštěvníkům novou roztomilou ptačí podívanou. Osm malých kuřátek tučňáků dojímá celý svět. Mají zřízený svůj vlastní blog na internetu s videi a fotografiemi, s exkluzivním pohledem na chov zvířat a jejich péči a můžete se zde také seznámit s jejich nadšenými pečovateli.

Blog je přístupný od 15. 11.

Podle Jeffa Sailera, ředitele Zoo, chtěla tak zahrada blogem ukázat, jak se tučňáci vyvíjejí a rostou a jaká je jim dávána až úzkostlivá péče.

Mláďata se narodila v létě a nyní je místní návštěvníci mohou vidět v „Tučňáčím domě“.

Díky změnám klimatu, nadměrnému rybolovu a ztrátám přirozeného prostředí prudce klesá populace tučňáků ve světě. Celkem známe na 17 druhů tučňáků. U dvanácti druhů je pokles populace velmi alarmující a některé druhy patří k vážně ohroženým. Přežití 21. století bude pro ně velmi náročné.

Na videu máte možnost vidět absolutně nadšenou pečovatelku Noru Bierne, která vypráví o své zvláštní a krásné práci „tučňáci maminky“.

Mláďata neustále křičí hlady. A když nekřičí, pak snad „zpívají“. Uvidíte, jak se tučňáci choulí v náruči, váží, krmí, jak se pro ně připravuje jídlo.

Malí tučňáci žijí v co nejreálnějším teplotním prostředím. Takže pečovatelky musí být oblečené do teplých bund, aby v přirozeném prostředí nenastydly.

Když byla kuřata ještě příliš malá, vyžadovala větší teplo. Nyní už se pohybují v chladném prostředí.

Ryby pro mláďata jsou pečlivě převažována a chovatelky je s péči jako pravé ptačí mámy cpou malým tučňákům do krku.

 

Po podívané na skutečné tučňáky si pak s radostí jistě zajdete do kina na Happy Feet 2.

 

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy