Share
Brownie-Baer

První polovina školního roku se chýlí ke konci a dětem už se pomalu připravuje vysvědčení, které dostanou již příští týden. Ať už domů přinesou školáci jakékoliv známky, nezapomeňte na to, že pochvalu za úsilí a výkony si zaslouží každý. Připravte jim proto sladké překvapení, třeba ve tvaru medvídka, které je tak lahodné. 

Historie vysvědčení se u nás píše od dob císařovny Marie Terezie, která ustanovila Všeobecný školní řád a zavedla jím povinnou školní docházku. Dříve si žáci odnesli domů vysvědčení až po dokončení celých studií, dnes jej však děti dostávají hned dvakrát do roka. Tak tomu bude i ve čtvrtek 30. ledna.

Zapomeňte ale raději na kárání za špatné výsledky, naopak je odměňte za snahu a motivujte k dalším pokrokům. Připravte jim třeba čokoládové překvapení ve tvaru oblíbeného Haribo Zlatého medvídka, jehož příprava není nijak náročná. Děti si navíc mohou dezert sami dozdobit malými želatinovými medvídky z balení Haribo Goldbären, kteří mají úplně stejný tvar. Kreativitě se meze nekladou!

Brownie medvídek pro každého školáka

Ingredience:

50 g hořké čokolády
50 g mléčné čokolády
50 g másla
90 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 vejce
50 g mouky špetka soli

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180° C.
  2. Hořkou čokoládu nahrubo nasekejte a společně s máslem nechte v míse ve vodní lázni rozpustit. Vzniklou hmotu nechte trošku zchladnout a poté opatrně vmíchejte cukru a vejce. Když se vše spojí, přidejte ještě špetku soli a mouku.
  3. Vzniklé těsto nalijte do formy a pečte 30 minut v předehřáté troubě. Poté medvídka vyndejte a nechte zchladnout.
  4. Medvídka opatrně vyjměte z formy a ozdobte mléčnou čokoládou roztavenou ve vodní lázni.

Tip:

K tomuto čokoládovému medvídkovi se výborně hodí vanilková zmrzlina. Dozdobit jej lze také ovocnými želatinovými bonbony Haribo Goldbären.

Mohlo by vás zajímat:

Radmila Zrůstková: Domácí nápoje pro zdraví

Skvělý nápad: vzít čistou studenou vodu a ovoce, zeleninu, bylinky a květiny….Vodu s vyluhovanými snítky máty zná snad každý, ale tady ...
Pokračujte ve čtení

Jak dál nejen po antibiotikách. Skvělá encyklopedie zdraví

To asi všichni víme, že antibiotika, když se jim nemůžeme vyhnout, jsou pro trávicí systém člověka dost velkým atomovým výbuchem ...
Pokračujte ve čtení

Středem zdravotní debaty by mělo být naše zdraví, nikoliv nemoci. Co pro sebe můžeme udělat?

Spojené státy a zbytek světa očekávají příchod zdravotnické revoluce. Současný přístup ke zdravotní péči spolu s drahými technologiemi a farmaceutickými přípravky ...
Pokračujte ve čtení

Chráníme zdraví našich dětí dostatečně nebo příliš?

Jsme svědky vzestupu zdravotních poruch a alergií u dětí. Ve Spojených státech v posledních desetiletých výrazně stouplo procento dětí s vývojovými vadami. Počet dětí ...
Pokračujte ve čtení

Pozor, sůl! O nebezpečí soli v potravinách na naše zdraví

Že miminkům a batolatům sůl z potravy precizně odstraňujeme, to je vcelku známý fakt. Ale napadlo vás někdy, že není vlastně ...
Pokračujte ve čtení

Naše zdraví je v našich střevech. A co má serotonin společného se zažíváním?

Jakou strastiplnou cestu vedou potraviny v lidském těle! Při čtení Vollmerovy knihy Zdravá střeva, Zdravý život (Grada 2016) jsem místy měla ...
Pokračujte ve čtení

Andreas Jopp: Vitaminy a stopové prvky pro zdraví

„Tankovali byste do auta topný olej?“ Jednoduchá otázka, jejíž temné vědomí nás provází po celou dobu čtení této knihy. Je ...
Pokračujte ve čtení

Živá strava – módní trend, nebo cesta ke zdraví?

Živá strava (raw food, vitariánství). Pro někoho návrat ke kořenům,  nová cesta ke zdraví, pro jiné další módní vlna či ...
Pokračujte ve čtení

Zdraví a životní styl: Homeopatie a sport

Nakladatelství Grada vydalo v edici Zdraví a životní styl knížku MUDr. Ilony Ludvíkové o využití homeopatie ve sportovní medicíně. Svoji ...
Pokračujte ve čtení

Aromaterapie: Cesta ke zdraví a duševní rovnováze

Rostlinné léčitelství dnes už naštěstí není vnímáno jako šarlatánství a léčivým účinkům přírodních látek se věnuje stále větší pozornost. A ...
Pokračujte ve čtení