Kultura

Kam zmizel chlapec z Šestého smyslu? Jako dospělý hraje v komedii Sassy Pants.

foto: Amicon

Haley Joel Osment si zahrál malého Foresta Gumpa, ale více svět zaujal filmy jako Šestý smysl, který mu vynesl nominaci na Oskara za vedlejší roli, nebo AI Umělá inteligence.

Je vegetarián, hraje na kytaru a klavír, v roce 2010 promoval na umělecké TSOA v New Yorku. Od sedmi let miluje golf. Nechvalně se v červenci 2006 proslul automobilovou nehodou pod vlivem alkoholu a držení drog.

Jeho herecká kariéra začala už ve čtyřech letech. A to v televizní reklamě na pizzu. Za rok na to se už objevil na stanici ABC v situační komedii. Prvním celovečerním filmem byla role ve Forestu Gumpovi a pak několik menších v dalších filmech a seriálech. Vrcholem byla silná emotivní postava z roku 1999 v Šestém smyslu, kde se objevil po boku Bruce Willise. Za roli dítěte, které mohlo komunikovat s mrtvými, získal cenu Saturn Award, stejně tak o dva roky později za roli v AI Umělá inteligence. Tehdy byl považovaný za jednoho z nejlepších dětských herců. Rovněž také daboval animované postavičky (například jeho hlas je slyšet v originále Knihy Džunglí 2).

Nezmizel zcela ze světa. Sem tam se objevil, ale již na sebe neupoutal tolik pozornosti jako malé dítě.

Nyní tento dříve „roztomilý“ kluk a dnes dospělý muž hraje v nové komedie Sassy Pants. Podívejte se na oficiální stránky snímku.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy