Panoptikum

Dali svému dítěti jméno Dovahkiin a dostanou za to všechny hry od autorů Skyrimu zdarma

Share

Jaké dáte jméno svému potomkovi? Rozhoduje mnoho faktorů. Někteří rodiče v očekávání listují kalendářem a vybírají a vybírají a vybrat nemohou, protože s mnohými jmény mají spojené některé skutečné tváře a nedovedou si představit, že by tak měli oslovovat svého potomka.

V některých domácnostech to mají snadné. Dědí se jméno po otci a po mnohé generace je rozhodnuto.

Jinde se nechávají strhávat módními trendy. Současná vlna už odplavila Pepíky, Jarouše a Markéty a Martiny a tak dále.

Pamatuji si, když jsme vyhráli Nagano v roce 1998, začali se rodit Hynkové. První zahraniční telenovela na TV Nova o slepé dívce přivedla na svět několik Esmerald.

Podle ČSÚ se k lednu 2011 z dívčích jmen na prvním místě umístilo 204 dívek s jménem Tereza, narozených 2010, za nimi pak jsou Eliška, Anna, Adéla, Karolína, Natálie, Kateřina, Kristýny, Lucie a Barbora.


U kluků s 249 jmény vede Jakub, poté Jan, Tomáš, Lukáš, Matěj, Matyáš, Adam, Filip, Vojtěch a Ondřej. Přičemž zájem o to, mít doma Matěje, Matyáše nebo Adama, prudce vzrostl.

Kdo pojmenoval dítě Dovahkiin, získal zdarma počítačové hry

Ale co když jsou rodiči vášniví hráči počítačových her? Firma Bethesda Softworks vydala k magickému datu 11. 11. 2011 svou RPG sérii The Elder Scrolls s podtitulem Skyrim. A překvapila svým originálním marketingovým tahem. Kdo dá svému dítěti, narozenému právě 11. 11. jméno Dovahkiin, „Zrozen z draka“, získá všechny současné i budoucí tituly od Bethesda Softworks zcela zdarma.

Naše české úřady by se nejspíš ocitly značně v rozpacích, kdyby jim přišlo oznámení, jak rodička na Svatého Martina z porodního sálu radostně vykřikla: „A na svět přišel Dovahkiin!“ Vzpomenu-li si na peripetie s „Půlnoční bouří“, což je  jméno jedné holčičky, jenž získala díky okolnostem, při nichž se narodila. Nakonec se musela svého neobvyklého jména vzdát. Český pár tedy toto výsostné postavení – získávat počítačové tituly od Bethesda Softworks zdarma – nezískal.

A přesto se našla matka, která své dítě pojmenovala Dovahkiin.

A nebylo to následkem šílených kontrakcí, jako by z ní lezl rohatý drak.

Na svém blogu se na to připravovala už mnohem dříve. A včera také přišlo oficiální blahopřání na bethblogu. Rodiče Megan a Eric Kellermeyerovi „dokončili tento úkol“ a dali svému potomkovi toto „vznešené jméno“. Megan porodila minulý pátek v 18:08 PST dítě, které se jmenouje Dovahkiin Tom Kellermeyer.

Nutno dodat, že výzva pro nositele tohoto jména byla určena nezávisle na pohlaví. „Zrozena z draka“ mohla být i dcera.

Megan na svém blogu v poledne den před porodem ještě psala: „Skutečně bych měla rodit 11. 11. 2011. V době, kdy píšu tento příspěvek, doufám, že můj syn vydrží ještě jeden den, aby to vyšlo na 11. 11. 2011. Co je tak zvláštního na tomto dni? Co není?! Za prvé, je to úžasná trojice čísel. Za druhé, pro všechny hráče, je to datum vydání dlouho očekávaného Skyrim. Za třetí, pokud náš syn se narodí 11/11/11, chystáme se mu dát jméno Dovahkiin. Důvodem je, že je to úžasné jméno … a ano, s tím přichází i fantastická cena od Bethesdy v pojmenování dítěte ve stejný den vydání Skyrim…. Chtěla jsem udělat něco speciálního pro svého syna. Moje dcera má jedinečné jméno. Chtěla jsem, aby on měl také unikátní jméno.“

Skyrim je provincie v severské oblasti, které se nacházejí okřídlené obludy a není tu nouze o krvavé boje s nebezpečnými draky.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy