Kultura

Toy Story 4 – Chcete pokračování?

 

Bude Toy Story 4? Příběh hraček patří k nejvíce probíraným animovaným seriálům všech dob. A třetí díl již překonal miliardy dolarů. (Možná nejen) dětské oči slzely nad zakončením příběhu – Andy nemůže být pořád malým chlapcem. Vyrostl v mladého muže a chystá se na vysokou. A co hračky? Mají zůstat opuštěné v krabici na půdě? Snad si na ně budoucí generace vzpomenou, budou-li je vůbec chtít. Hračky však prožijí další silný příběh ve školce. Není to jen pohádka. Je to o dětské duši, o „umění“ si hrát a mít fantazii. Mnoho dětí dneska zejména díky počítačům nějak zapomíná, kolik jedinečných a originálních dobrodružství lze zažít s hračkami!

Růžový medvěd, sžíraný vlastní nenávistí, a hlavně plastové mimino s poškozeným okem se snad nejvíc zabodlo do srdcí malých dětí. Když uvidělo rozbité srdíčko své bývalé „holčičky“ a řeklo „mami“, v tu ránu děti začaly v kinech brečet.

Hračky mají novou kamarádku. A může tak jejich seriál skončit? Tom Hanks, který v originále dabuje kovboje, na BBC tak nějak utrousil, že by se dalo uvažovat o čtvrtém pokračování. A co by v něm bylo? Napadají vás náměty?

John Lasseter, výkonný producent, režisér a scénárista, který se spolupodílel na řadě celovečerních hitů jako scénárista a vůdčí osobnost v Pixaru. Vedle Toy Story pak k některým hitům patří například Cars, na kterém se spolupracoval s animátorem Joe Ranftem, který v srpnu 2005 zemřel při autonehodě. Tento film se stal kvůli tomu jeho srdeční záležitostí. Výkonným ředitelem byl u Příšerky, s. r. o. (2001), Hledá se Nemo (2003) a Úžasňákovi (2004).

John Lasseter také (ne)mluví o eventuálním čtvrtém pokračování Příběhu hraček.

Lasseter je známý tajnůstkář a „málomluvka“, takže byl překvapený, když shledal Hanksovi komentáře. Nazval je „zajímavé“. Ale říká, že třetí díl skončil tak dokonale, že je těžké přemýšlet o tom, jak by to všechno mohlo vlastně pokračovat.

Přesto však existují způsoby, jak by se mohl příběh dál vyvíjet. Vždyť hračky přicházejí do kontaktu s dalšími novými hračkami a novým prostředím.

Nicméně, podívejte se na video dole. Co vidíte za potměšilým úsměvem Johna Lassetera? Je to jen smích nad tím, že poznámka Toma Hankse je skutečně tak pozoruhodná, nebo je tam nějaká skrytá myšlenka, už v duchu nebo nahlas přemítaná idea, jak by se přeci jenom dalo pokračovat, ale stále je brzy na to, aby o tom přemítal obyčejný divák?

John Lasseter talks about Toy Story 4 by animatieblog

Zdroj: movies/bbc

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Captain America: Super Soldier
Papo & Yo – nová hra pro PSN je i životním příběhem
The Dark Knight Rises – Batman končí?
Rosie z Transformers 3 v reklamě na parfém
Toy Story 4 – Chcete pokračování?
Carnivores Ice Age – trailer
Odhalený plakát Dva a půl chlapa
Odhalený plakát Dva a půl chlapa – rozcestník
Ukradené děti z Nepálu
Harry Potter – Relikvie smrti, část 2 – trhá historické rekordy v ziscích
Harry Potter: Zajímavé perličky z natáčení
Magie Harryho Pottera – jak to bylo doopravdy
Jak se mluvilo v Ráji? Mluvil Adam hebrejsky, španělsky či welšsky?
Botanická zahrada v Praze – místo pro opravdový relax
Princ William a Kate Middletonová navštívili Los Angeles
Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy