Share
Bylinková omáčka

Ingredience:

150 g tvarohu
2-3 lžíce mléka
2 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce olivového oleje
lžička medu, sůl
4 lžíce jemně nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, bazalka, řeřicha, oregano)
Červená paprika

Postup:

  1. Bylinky opláchneme, jemně nasekáme a pokapeme lžící olivového oleje. Necháme chvíli odpočinout.
  2. Tvaroh vyšleháme s olejem a mlékem, dochutíme medem, solí a citrónovou šťávou.
  3. Ke směsi přidáme bylinky v oleji a na kostičky pokrájenou papriku.
Grilované rolky plněné cuketou, anglickou slaninou a sýrem

Ingredience:

2 menší cukety
plátky anglické slaniny
stroužek česneku
sýr Cottage
nakládaná sušená rajčata
bazalka
sůl
pepř
olivový olej

Postup:

  1. Cuketu podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme cca 15 min. „vypotit“.
  2. Na olivovém oleji lehce osmahneme nahrubo nasekaný česnek, přidáme nakrájená sušená rajčata a sýr.
  3. Dle chuti osolíme a opepříme, nakonec přidáme nasekanou bazalku.
  4. Na plátky cukety klademe plátky anglické slaniny a naplníme připravenou směsí.
  5. Srolujeme malé závitky, které propíchneme párátky.
  6. Na grilu připravujeme asi 5-10 minut.

 

Indická pomazánka

Ingredience:

200 g sýru Feta
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 jarní cibulku
Černé olivy

Na ozdobu:

Černé olivy
Pažitka

Postup:

  1. Sýr rozetřeme s olejem, prolisovaným česnekem a najemno nasekanou cibulkou.
  2. Přidáme pokrájené olivy a promícháme.
  3. Natřeme na pečivo nebo chléb, dozdobíme olivami a pažitkou.

 

 

 TZ Šárka Pelcová apriori.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]