zdraví

Izraelští vědci přišli s vakcínou, která může zničit až 90 procent rakovinových onemocnění.

Britský Telegraph přináší optimistickou zprávu o „univerzální“ vakcíně proti rakovině, která si v tělech onkologických pacientů sama najde a zničí nádorové buňky. Tento preparát je schopen najít až 90 procent nádorů, včetně rakoviny prsu a prostaty. A navíc lidský organismus není tak decimovaný jako při chemoterapii.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Vakcína vyvolává imunitní reakci a likviduje rakovinové buňky. Což je výborná zpráva, neboť běžně organismus napadený rakovinou, nepovažuje jejich buňky za hrozbu a neaktivuje imunitní systém.

Vědci zjistili, že rakovinu v těle může prozradit molekula, označovaná MUC1, která se vyskytuje v hojném množství právě na povrchu nádorových buněk.

Zatím je preparát ve fázi studií, ale již nyní vědci doufají, že by mohl být využíván přinejmenším v boji proti malým nádorům a proti opakovaným návratům nemoci. U pacientů, u nichž byl nový přípravek vyzkoušen, se projevily kladné reakce po dvou až čtyřech dávkách, nejvýše ve dvanácti dávkách.

Mezi testovanými pacienty byli i tací, kteří po vakcíně jsou již bez nádoru! Vědci optimisticky dodávají, že by tato nová „smrtonosná zbraň“ proti rakovině mohla být k dispozici do šesti let.

Bude sloužit k léčbě nemoci, nikoliv jako prevence.

Po celém světě existuje ještě mnoho jiných vakcín, které jsou studovány na principu rozpoznat v těle MUC1, ovšem jejich úspěšnost nebyla tak silná nebo spíše mizivá oproti tomuto preparátu z Izraele.

Nyní se bude zkoumat, zdali tato technologická novinka je bezpečná a skutečně účinná v boji s rakovinou pro širokou veřejnost.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy