Harry Potter,  Knihy

JK Rowlingová vydá knihu pro dospělé. O čem bude?

Foto zdroj: flickr, Daniel Ogren

Autorka Harryho Pottera, JK Rowlingová, opouští pole dětské literatury a možná právě proto, že jí prvopočáteční čtenáři „zestárli“ mezi dospělé, rozhodla se podle oficiální zprávy jejího nakladatele, že vydá první román pro dospělé.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

 

Zatím se však úzkostlivě tají, o čem kniha bude. Nakladatel jen oznámil, že to bude prostě jiné. Jiné, než jste doposud znali. Ale pokličku hodlá nadzvednout až ke konci roku 2012. Pokud nepřijde kalamita s koncem světa, pak se dočkáme.

„Ačkoliv jsem si užila psaní toho (Harryho Pottera) pokaždé o trochu víc, moje příští kniha bude velmi odlišná oproti sérii o Harry Potterovi, který byl tak brilantně publikován Bloomsbury a mými dalšími vydavateli na celém světě,“ řekla Rowlingová. „Svoboda prozkoumat nové území je dar, který mi přinesl úspěch Harryho, a zdálo se logické, že nové území si žádá nového vydavatele.“

Vydavatel ve čtvrtek oznámil, že knihy vyjde v angličtině v papírové a elektronické podobě.

Jak to vidíte, milí čtenáři? Bude Rowlingová komerčně úspěšná i v jiných tématech, nebo si ji svět již zaškatulkoval mezi dětské spisovatelky o obrýleném kouzelníkovi? Podobně se svět obracel i k Daniellu Radcliffeovi. Zdá se však, že ten obstojně unikl “zaškatulkování”.

Mohlo by vás zajímat: Soutěžíme o Ženu v černém. Hororová klasika vstupuje do vašich domácností.

Sledujte informace v rubrice Harry Potter

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy