Knihy

Detektivka pro volné chvíle: Honba za Hemingwayem

Share

Diane Gilbert Madsen, Honba za Hemingwayem. Nakladatelství METAFORA

 

„Čas, to je jediné, co máme.“ Ernest Hemingway

 

DD Mc Gilová se věnuje vyšetřování pojistných podvodů. Není to práce snů. Musela ji zvolit neochotně po té, co byla nucena opustit katedru, kde studovala život a dílo Ernesta Hemingwaye. V lásce je nestálá a rozchody jí nejsou příjemné. A přichází přítel, který ji nabídne lístky do divadla na představení výjevů ze života Ernesta Hemingwaye, jenž režíruje její dávný přítel a kolega David Barnes.

Mc Gilová vstupuje do dalšího nechtěného scénáře byť s imponující záhadou, ale s policií na krku a mrtvými, kteří nejspíš věděli příliš.

TUTO KNIHU MŮŽETE VYHRÁT SPOLU S HŘBITOVEM PÁTERA HANSENA!

Na scénu přichází kufřík s tajemným podpisem, ve které byly Hemingwayovi rukopisy. Jedná se o originál? Podle všeho byly ukradeny první manželce zemřelého spisovatele, jisté Hadley. Mnoho desítek let se po nich pátralo. Jestli jsou právě toto originály, pak se v kufříku nachází celé jmění. I co do literární hodnoty.

Pokusila jsem se vstát. Nohy jsem měla jako z gumy. Uprostřed mého snažení na mě přišla nevolnost a já se svezla z pět na podlahu. V hlavě mi zvonilo a za pravým uchem jsem cítila podivnou horkost a vlhko. Nevšímala jsem si toho. Několikrát jsem se zhluboka nadechla a navzdory palčivé bolesti se pomalu doplazila k posteli.

Davidova krev pokrývala všechno. Kolena jsem měla ulepená od zmáčeného koberce. Když jsem se dotkla Davidovy paže, jeho šedivě vyhlížející pokožka byla na omak chladná a lepkavá jako beton. Byl mrtvý. (48)

Typ psacího stroje, písmo, papír, to vše podléhá odbornému zkoumání. Zdá se, že míra pochybnosti ustupuje. Možná jsou skutečně pravé, a proto další ztráta by byla pro jejich současného majitele značně bolestivá.

Mc Gilová by je mohla pojistit. A nový majitel by je prodal v aukční síni.

S rukopisy však přichází smrt. Mezi podezřelé se dostává i Mc Gilová.

„Život každého z nás končí stejně. Pouze to, jak jsme svůj život žili a jak nakonec zemřeli, nás odlišuje jeden od druhého,“ řekl Hemingway.

Při čtení této knihy si můžete namíchat oblíbené Hemingwayovo pití Papa doble.

Recept:
4cl bílého rumu bacardi
2cl šťávy z limetek
6 kapek třešňového likéru
Vše umixujeme s kostkami ledu

Autor vás v napětí nenechá vydechnout. Jakou hodnotu mají listiny v kufříku? Jsou skutečně autentické či se jedná o značně povedený „lukrativní“ podvod? Proč musel zemřít jejich nový majitel? Komu všemu svěřil informace o svém nálezu? Proč umírají další, kteří o rukopisech věděli? Je Mc Gilová další na seznamu?

Máte-li rádi detektivní žánr a rychlý napínavý epický příběh, pak Honba za Hemingwayem je právě knížkou pro vás.

 

KJARA

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Detektivka pro volné chvíle: Honba za Hemingwayem

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy