Kultura

Rok 2012: Top Gun a Titanic v 3D.

Legendy zdá se neumírají. TOP Gun, film z roku 1986, který pozvedl kariéru Toma Cruise a zároveň popularitu amerických vojenských letců, se brzy vrátí na plátna kin.

Ale tentokrát v 3D verzi. V pondělí na IBC v Amsterdamu byla představena čtyřminutová světová premiéra „Danger Zone“ leteckých sekvencí. Převod z 2D na 3D byl proveden v Legend3D pod vedením Roba Hummela.

„Myslím si, že jsou tu obrovské možnosti pro katalog titulů v 3D, ale studia měla problémy odůvodnit náklady,“ řekl Rob Hummel. Řekl také, že Legend 3D byl právě založen proto, aby pro Paramount převáděl klasické filmy z 2D na 3D.

Top Gun v 3D bezpochyby legendární film značně oživí a přiláká další diváky a potažmo tak dolary do kapes producentů, vývojářů a distributorů. Letecké záběry v 3D kvalitě patří k jedněm z nejpřitažlivějších v této technologii.

Klasika Tonyho Scotta však není jediná, která bude oprášena formátovou konverzací. Stejně tak se plánuje spuštění 3D verze filmu Jamese Camerona v hlavní roli s Kate Winslet a Leopardem DiCaprio – Titanic.

Titanic „dopluje“ do kin na celém světě 6. dubna2012. Abude to skutečně úchvatná prostorová podívaná.

James Cameron znovu vydá tento film v 3D ve spolupráci s Paramount Picture, 20th Century Fox a LIghstorm Entertainment.

Jak známo, James Cameron zbožňuje (a tvoří) velké úspěšné ziskové věci, které přilákávají na miliony diváků.

Datum vydání bylo vybráno ke stému výročí vyplutí Titanicu na cestu své zkázy (10. dubna).

„Máme tu celou generaci, která nikdy neviděla Titanic, jak byl zamýšlený pro velké plátno,“ řekl Cameron. „A to bude Titanic, jaký jste nikdy předtím neviděli, digitálně předělaný na 4K a pečlivě převedený do 3D.“ Slzy budou zase kanout – emocionální síla zůstane, navíc obrázky budou čistější. „Bude to epický zážitek pro fanoušky i začátečníky.“

Film v původním vydání v roce 1997 byl nominovaný na rekordních 11 Oscarů.

 

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy