inspirace z kuchyně,  Knihy,  Recepty

Dětské laskominy z ovoce a zeleniny. Pochutnejte si na plněných žampionech.

Share

Máte chuť na něco dobrého a zdravého? A co kdyby tu pochoutku připravil váš malý kuchař či kuchařinka? Dětské laskominy z ovoce a zeleniny přináší řadu inspirativních receptů pro malé kuchtíky s úvodními barevnými informacemi, jak se jídlo upravuje, na co si dávat pozor, jací jsou pomocníci v kuchyni a jaké jsou zásady správného stolování.

Ze zdravých receptů se vám budou v puse sbíhat sliny. Některé dobrůtky mne předtím ani nenapadly a přitom jsou tak jednoduché a tolik lákavé. Zkusili jste třeba švestky ve slanině, pruhované jednohubky s uzeným sýrem, šunkou a hrozny, plněné fíky, mrkvové kornoutky s česnekovou pomazánkou, špagetové placičky, voňavé plněné brambory? A to není všechno…

Jednoduché recepty jsou znázorněné krok za krokem, nemůžete nic poplést. Vaření a pečení s mamkou nebo taťkou může znamenat nejen příjemně strávené chvilky, ale i pohlazení pro chuťové pohárky a milé potěšení pro nedočkavé žaludky.

Zkuste třeba plněné žampiony. Zde je zjednodušený recept. Barevný postup se všemi detaily naleznete v knížce.

Co budete potřebovat?

Žampiony, 20 dkg anglické slaniny, 1 větší cibuli, barevné papriky, 1 stroužek česneku, 1 lučinu (větší vanička) a pažitku.

Na drobno nakrájíte půlku slaniny, cibuli, pažitku a barevné papriky. Žampionům odkrojte nožičky a také je nakrájejte na malé kousíčky. Na pánvi osmahněte slaninu s cibulí, přidejte barevné papriky a nožičky žampionů. Poduste přibližně na 10 minut a nechte vychladnout. Do směsi přidejte sýr, osolte, opepřete a přidejte pažitku. Hotovou směs pomocí lžičky dejte do žampionových hlaviček. Každou pak ještě omotejte slaninou a zajistěte párátkem. Pečou se 20 minut do zlatovat v troubě vyhřáté na 170 stupňů.

Dobrou chuť.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy