Kultura

V seriálu Simpsonovi bude účinkovat i Lady Gaga!

Share

Simpsonovi sleduje celý svět. Prý každou půl hodinu se kdekoliv na světě vysílá nějaká epizoda seriálu nestárnoucích žluťáků. Aktuální je 23. série, ale smlouvy jsou prozatím nastavené až do 25. série.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Jen v Americe patří Simpsonovi k nejoblíbenějším seriálům s průměrnou týdenní sledovaností 150 milionů diváků.

Matt Groening, který animovaný seriál vymyslel a postavil je do čela hlavního vysílacího času v roce 1989, nemohl tušit, že budou mít takový úspěch. Simpsonovi se narodili v analogovém světě, ve světě, který znamenal pád komunismu a optimistické naděje globálního světa. A jak se změnili po 23 letech?

Vidíme, jak se svět dramaticky změnil. Už není takový, jako před 23 lety. Ale diváci jakékoliv věkové kategorie stále chtějí Barta, Lisu, Homera a Marge. A všechny ostatní sousedy se svými nekonečnými nestárnoucími příběhy.

Podle Conana O’Briena, autora současných dílů, „Simpsonovi pocházejí ze starého světa televize… Jsou asi jediným skutečným mostem ze starého světa médií do nového světa médií,“ řekl pro THR

.

Simpsonovi dostali už řadu cen a hlavně pro televizi Fox jsou značně lukrativní. Vydělávají miliardy dolarů. A přivádějí do svých příběhů slavné osobnosti, které navzdory mnohdy posměšným scénářům velmi stojí o to, aby se o nich Simpsonovi zmínili, aby měli svou animovanou figurku nebo v éteru zazněl jejich hlas.

„Jednou volal Jimovi (Brooksovi) Michael Jackson a řekl, že chce udělat show a dokonce také napsat hit pro Barta,“ říká Al Jean, americký komediální scénárista, který za svou práci pro Simpsonovi získal osm Emmy a Peabody Award. V roce 1997 získal také za 163. epizodu Simpsonových „The Springfield Files“ cenu Annie.

Jacksonova epizoda proběhla v roce 1991. „Bylo to jen jednou, kdy se to stalo. Šli jsme do domu jeho agenta Sandy Gallina. Seděli jsme okolo toho obrovského stolu a všichni jsme byli potichu, včetně Michaela. Nikdy předtím v mém životě jsem nebyl tak nervózní. Požádal o vokalistu s podobným hlasem, Kippa Lennona, aby zpíval, a Michael dodal mluvenou část. Když Kipp zpíval, Michael se skutečně řehtal. Taky jsem režíroval epizodu s Liz Taylor, když namluvila Maggie, která řekla „Tati“. Chtěl jsem to po ní 15x nebo 20x. Na konci řekla roztomilým hlasem dítěte: „Ser… na vás!“ Bylo to opravdu legrační.

Bude ještě 500 dalších dílů žluté rodinky?

Autoři říkají: proč ne! Žádný konec není v dohlednu. Bývalý producent Mike Scully dodává: „Myslím si, že pořad nás všechny přežije. Nic by mne neudělalo šťastnějším, než kdyby nějaká epizoda v budoucnosti končila titulkem: Na památku Mikemu Scullymu.“

Letos na jaře se k novým dílům Simpsonovým připojí i Lady Gaga. Příběh, v němž bude účinkovat, má hodně co dočinění s Lisiným nízkým sebevědomím a Marge neví, co si s tím má počít. Bude to práce pro Lady Gaga, aby Lisa pochopila svou hodnotu vlastní jedinečnosti.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy