Kultura

Oskarový maratón – nominovaný George Clooney

Share

 

George Clooney na červeném koberci tvrdí, že nevidí mnoho šancí na získání letošního Oskara. Ale má rád tyhle „červenokobercové maratóny“, „protože mi dávají možnost sejít se se svými přáteli.“ A hned žertuje směrem k Tonny Bennettovi, že s ním jel společně v autě, když mu bylo devatenáct. S Bennettem bylo prý vždy dost legrace.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

ABC News to však vidí jinak. Největší šance pro nejlepšího herce dává právě George Clooneyovi. Současný kurz je 77,72 % v pravděpodobnosti vítězství. Oceněn by měl být za roli ve filmu Potomci (Descendants).

 

 

Ve filmu Potomci se pokouší navázat George Clooney v roli Matta Kinga vztah se svými dvěma dcerami (desetiletá Scottie a sedmnáctiletá Alex) po té, co se jeho žena vážně zranila při havárii na lodi. Manželka je v kómatu, Scottie se chová dost nevhodně a Alex má zase sklony k sebedestrukci. Bohužel Mattova žena Elizabeth nemá šanci, aby se z kómatu probrala. Blíží se rozhodnutí, kdy by měla být odpojena od přístrojů. Alex řekne svému otci, že matka byla v době nehody s jiným mužem. Matt si toto nařčení prověří. Bohužel je to pravda. Jejím milencem byl Brian Speer. Matt se rozhodne, že dá šanci Brianovi, aby spatřil Elizabeth, dokud je ještě mezi živými. Ale Brian není zrovna poctivý hráč a navíc je také ženatý.

Film režíroval a scénář napsal Alexander Payne. (Na scénáři se spolupodíleli dále Nat Faxon a Jim Rash). Má nádech komediálního dramatu. Film byl poprvé spuštěn na torontském mezinárodním festivalu. Již v lednu získali Payneho Potomci Zlatý Glóbus. A nyní pět nominací na 84. Academy Awards. Oskar je na nejlepší cestě.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy