Glosy,  Ženy

Dvě nejmocnější ženy světa? Blondýny!

Share

Pod atributem mocný si nejspíš představíme silného a vlivného muže. Forbes však každoročně sestavuje i žebříček nejmocnějších žen.

A německá kancléřka Angela Merkelová stále obsazuje první příčku. Podle Caroline Howard z Forbesu patří Merkelová k jasným lídrům Evropské unie.  Na druhém místě je americká ministrině zahraničí Hillary Clintonová a na třetím brazilská prezidentka Dilmah Rousseff.

Na čtvrtém místě je generální ředitelka Pepsi Corporation, Indra Nooyi. A Facebook – který obsazuje mnoho významných příček – obsadil pátou pozici u nejmocnějších žen, a to díky Sheryl Sandberg, provozní ředitelce Facebook.

Lady Gaga se nachází „až“ na jedenáctém místě, nicméně se stala nejmladší členkou seznamu. Je jí 25 let.

Zajímavé je také umístění Angeliny Jolie na 29. místě.

Prudký propad zaznamenala Oprah Winfrey, která loni dosáhla třetho místa a letos klesla až na čtrnácté

Chcete mít představu, jaké jsou to nejmocnější ženy?

Sto nejmocnějších žen podle seznamu ve Forbesu ovládá 30 bilionů dolarů a v průměru mají 54 let. Dvacet devět z nich jsou generálními ředitelkami, 22 jsou svobodné, osm z nich jsou hlavami nějakých států.

Mnoho jmen obyčejnému člověku nic neříká, ale z těch, co jsou nám bližší, pak autorka Harryho Pottera, J. K. Rowlingová obsadila 61. místo. Královna Alžběta II. je na 49. místě. Do žebříčku se nevešla žádná Češka.

Forbes se vydává seznam nejvlivnějších žen světa roku 2004. Seznam zahrnuje ženy političky, obchodnice, ženy z médií nebo zábavního průmyslu a z neziskových společností.

 

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy