Share

 

Strakaté pohádky ze šuplíku

Strakaté pohádky ze šuplíku

15. Listopad 2017

Vodníci, princezny, ale i strašidla a chytrá zvířátka jsou hrdiny pohádek Františka Nepila

Dobrá inspirace a těšení se na budoucnost: Karty Čtyř dohod

Dobrá inspirace a těšení se na budoucnost: Karty Čtyř dohod

18. Říjen 2017

Čtyři dohody určitě znáte. Tak schválně, kdy po nich saháte nejčastěji? Je to kniha čtite

Leïla Slimani: Něžná píseň

Leïla Slimani: Něžná píseň

9. Červenec 2017

Ne, není to o tom, abyste si nebrali k dětem chůvu... I když... i když... Rozhodně je to t

Melinda Folse: Konečně mám koně

Melinda Folse: Konečně mám koně

17. Duben 2017

Věděli jste, že s koněm budete prostě silnější tým? Že s koněm po boku se především

Vyrábět si vlastní kosmetiku je jako vaření

Vyrábět si vlastní kosmetiku je jako vaření

23. Březen 2017

Buďte mazaní i mazané jako lišky a naučte se na kurzu vyrábět domácí přírodní kosmetiku.

Jaiya: V poutech rozkoše

Jaiya: V poutech rozkoše

8. Leden 2017

Tak tady jsem se teda musela jít podívat, jak vypadá rákoska, vážení! To je přepal, tahl

Vánoce po francouzsku – únik před minulostí, spousta vaření a … láska

Vánoce po francouzsku - únik před minulostí, spousta vaření a ... láska

18. Prosinec 2016

Fiona Valpy, Vánoce po francouzsku, nakladatelství Baronet, 2016 Nejspíš nemůže být lep

Virtue: Kouzelní delfíni a mořské víly a HRANÍ SI S NIMI

Virtue: Kouzelní delfíni a mořské víly a HRANÍ SI S NIMI

23. Říjen 2016

Hezké, hebké, a proč si o nich nevyprávět příběhy s dětmi? Tyto překrásné a do ručky

Kde ženy vládnou? Kde mají navrch a muži je musí poslouchat?

Kde ženy vládnou? Kde mají navrch a muži je musí poslouchat?

23. Srpen 2016

Kde ženy vládnou? Jak kniha ležela v kanceláři na stole, bylo vskutku velmi zajímavé sledov

Helen Oyeyemi: Dívka jménem Boy. Kriticky i čtenářsky úspěšný román britské autorky o hledání sebe sama

Helen Oyeyemi: Dívka jménem Boy. Kriticky i čtenářsky úspěšný román britské autorky o hledání sebe sama

27. Červenec 2016

    1 Před zrcadly mě nikdo nevaroval, tolik let jsem je měla ráda, myslela si, že

Najít tu svou lásku

Najít tu svou lásku

13. Červen 2016

Dovolená se sestrou, která se zvrhla v honbu za ztracenou zamilovanou příbuznou, ale také mož

Stylové jaro s Alfonsem Muchou

Stylové jaro s Alfonsem Muchou

8. Duben 2016

Secese čili art nouveau, Paříž a plakáty, které zná celý svět. Těmito několika slovy lze

Malá Marplová zasahuje

Malá Marplová zasahuje

22. Březen 2016

Mrtvola v zahradě, falešné obvinění milovaného tatínka, protivné sestry a jedna velmi samos

Čtverce jako od babičky

Čtverce jako od babičky

11. Únor 2016

Polštáře, přikrývky, dětské přehozy i celá řada dalších krásných doplňků vám doslov

Klářino dobrodružné léto

Klářino dobrodružné léto

10. Únor 2016

Léto po skončení války. Nové místo, nový začátek, nové dítě a hlavně naděje. Jenže v

Knížka plná maňásků

Knížka plná maňásků

7. Prosinec 2015

Myška, muška, veška, šváb… ne, havěť jako ze známé písničky v nové knize Pleteme pejs

Toužila rozdávat světlo

Toužila rozdávat světlo

1. Prosinec 2015

Obyčejná prodavačka v knihkupectví, která však skrývá velké tajemství. Obyčejný muž, k

Zorganizujte celou rodinu!

Zorganizujte celou rodinu!

30. Říjen 2015

Hlavou rodiny je sice tatínek, ale všichni víme, že většinu rodinných povinností i zábavu h

Některým lidem se vraždy prostě vnucují

Některým lidem se vraždy prostě vnucují

20. Říjen 2015

Starý fantaskní dům, který postavil trochu podivínský pan Greenshaw. Stará dáma, vnučka ono

Brát život z veselejší stránky

Brát život z veselejší stránky

19. Říjen 2015

Literární prvotinu vydává bývalá redaktorka, editorka a producentka televize Nova Ivana Chřib

Honem zpátky do lavic

Honem zpátky do lavic

30. Září 2015

Školní rok už má za sebou celý měsíc a prvňáčci se snad úspěšně sžívají s novými

Láska, která si počkala

Láska, která si počkala

13. Srpen 2015

Kouzlo rukou psaných milostných dopisů, vůně starých časů a láska, která počkala celých

Cesta za voňavým bochníkem

Cesta za voňavým bochníkem

31. Červenec 2015

Doma upečený chleba, vůně a chuť, kterou nic nepřekoná. A k tomu špetka voňavé Francie, l

Když domov není bezpečný

Když domov není bezpečný

23. Červenec 2015

Domácí násilí. Téma, o němž se divoce diskutuje, ale přesto je pořád velmi často tabuizov

Chystáme svatbu stylově a s přehledem

Chystáme svatbu stylově a s přehledem

4. Červen 2015

Zasnoubili jste se, ale z vaší původně plánované malé romantické svatby se pomalu stává ve

Nakonec jsou z nás povídkové sbírky

Nakonec jsou z nás povídkové sbírky

8. Duben 2015

A. J. Fikry býval šťastný, spokojený, svou lásku dělil mezi manželku a knihy. Když jeho mil

I bez lepku vás smí honit mlsná

I bez lepku vás smí honit mlsná

25. Březen 2015

Bezlepková dieta, celiakie neboli intolerance lepku, je dnes již zařazena mezi civilizační chor

Zasmějte se sami sobě

Zasmějte se sami sobě

16. Březen 2015

Muž, žena a ta další žena. Klasický milostný trojúhelník, který všichni známe. V komedi

Skočte si na kávu… poslední zastavení

Skočte si na kávu... poslední zastavení

26. Leden 2015

Snili jste o tom, abyste přesně věděli, odkud přistála kávová směs do vašeho šálku? V r

Skočte si na kávu… sedmé zastavení

Skočte si na kávu... sedmé zastavení

19. Leden 2015

Opět se vydáváme do světa báječné kávy, kouzelných prostředí, jednoduše pro vás objevuj

Pochopte a zlepšete vlastní život – Esejská zrcadla pomohou

Pochopte a zlepšete vlastní život - Esejská zrcadla pomohou

16. Leden 2015

Prožíváte napětí a problémy ve vztazích s partnerem, s dětmi, s rodiči, v práci? Máte

Rande s patnácti najednou

Rande s patnácti najednou

15. Leden 2015

Chtěli byste potkat někoho dokonalého, báječného, vtipného a milého? Toužíte se seznámit,

Skočte si na kávu… šesté zastavení

Skočte si na kávu... šesté zastavení

12. Leden 2015

Je tu pondělí a opět objevujeme krásné a příjemné pražské kavárny. Dnes se s námi může

Najděte ztracené dětství

Najděte ztracené dětství

8. Leden 2015

Už při vyslovení jména oblíbené spisovatelky Petry Soukupové se leckterému čtenáři zataj

Skočte si na kávu… páté zastavení

Skočte si na kávu... páté zastavení

5. Leden 2015

Už jste s námi obešli různé kouty Prahy a objevili nejrůznější zdejší kavárny. Dnes v 

Skočte si na kávu… čtvrté zastavení

Skočte si na kávu... čtvrté zastavení

29. Prosinec 2014

Dnes opět brouzdáme pražskými ulicemi, abychom se zastavili v některé ze zajímavých pražsk

Skočte si na kávu… třetí zastavení

Skočte si na kávu... třetí zastavení

22. Prosinec 2014

Už jste s námi zavítali do divadelních kaváren a zastavili se v pasáži u Nováků. Dnes pokra

Skočte si na kávu… druhé zastavení

Skočte si na kávu... druhé zastavení

15. Prosinec 2014

Jsme tu s dalším dílem seriálu o zajímavých pražských kavárnách, které by rozhodně nemě

Skočte si na kávu… první zastavení

Skočte si na kávu... první zastavení

8. Prosinec 2014

Kavárna. Prosté slovo, že? A přitom, co všechno může představovat. Pro každého je kavárna

Mezinárodní den hidžábu. Nemuslimové v 50 zemích si oblékli šátky a vyšli do ulic.

Mezinárodní den hidžábu. Nemuslimové v 50 zemích si oblékli šátky a vyšli do ulic.

3. Únor 2013

Věděli jste, že existuje světový den hidžábu? Vychází na 1. února. V tento den si nemuslimské ženy mohou vyzkoušet, jaké to je obléknout si tradiční muslimský šátek a zahalit se ve společnosti. Myslíte si, že tento postoj může vést k větší náboženské a kulturní toleranci a porozumění? Již je tomu dávno, co jsem poznala některé ženy, které si prostě chtěly obléknout muslimský šátek. Nikoliv však z náboženských důvodů, ale protože se jim jevil jako vkusný doplněk k jejich oděvu. Tak jako jiné ženy si s oblibou uvazují šátky v jogínském stylu, nebo hledají další pokrývky hlavy, které by zahalením zvýšily tajemství a přitažlivost.

Charitativní činnost Lejly Abbasové. „I malý finanční obnos udělá zázraky“

Charitativní činnost Lejly Abbasové. "I malý finanční obnos udělá zázraky"

29. Leden 2013

O Lejle Abbasové jste již určitě hodně četli: excelovala jako moderátorka hudebních pořadů a reportáží z klubů, proslavila se v „noční show“ v Big Brotherovi a po té už její hvězda na mediálním nebi jen zářila. Patří mezi vyhledávané populární osobnosti. Nicméně, můžete říct, že ji opravdu dobře znáte? Kolik toho víte o její charitativní činnosti, pomoci africkým dětem a místním komunitám? Osudy lidí mi nikdy nebyly lhostejné a vždycky jsem tíhla k tomu pomáhat druhým,“ říká Lejla Abbasová. „Možná to zní jako klišé, ale je to prostě tak. Proto jsem se začala věnovat neziskovému sektoru a dnes už se v něm pohybuji třináct let. V době, kdy jsem pracovala jako koordinátorka adopce na dálku, jsem začala přemýšlet, jak by se třeba některé věci daly dělat jinak, nebo že bych se ráda věnovala i jiným projektům. A když se pak naskytla příležitost, založila jsem si nadační fond.

Recenze: Modlitba za déšť. Příběhy Češky a její rodiny v Izraeli.

Recenze: Modlitba za déšť. Příběhy Češky a její rodiny v Izraeli.

8. Leden 2013

S jakou nádhernou lehkostí a nenuceností jsou psány krátké povídky z útlé knížečky Modlitba za déšť! Nenavazují přímo na sebe, přesto jsou součástí jednoho příběhu: o české ženě, mamince, která bydlí v Izraeli, učí se novým zvykům a náročnému cizímu jazyku. Zapisuje děti do školky a školy a prožívá každodenní zážitky z jiného koutku světa. Z horkého Izraele, kde klimatizace v domech je stejně normální jako u nás topení, a dotváří tak pocit domova. „Dům v Izraeli bez klimatizace, to je asi jako dům v Čechách bez topení. Takové příjemné teplo, když venku sviští meluzína a je pod nulou, dokáže z prostého domu vytvořit domov. A klimatizace v létě z přímořských vilek udělá totiž. Domov. (42)“

Odsouzený: skutečný příběh matky, jejíž syn propadl drogám.

Odsouzený: skutečný příběh matky, jejíž syn propadl drogám.

27. Prosinec 2012

Příběh zoufalé matky není také jen o Lukášovi, který křičí na svou matku, protože mu není schopna dát více peněz na drogy, který udělá z domova, z bezpečného přístavu, holost, který je buď zdrogovaný, nebo na dně, v léčebně či v kriminále. Je to příběh z jiného úhlu.

Chci také poděkovat tomu nahoře, říká Marta Kubišová.

Chci také poděkovat tomu nahoře, říká Marta Kubišová.

27. Prosinec 2012

Před nedávnem vyšla kniha o Martě Kubišové, která čtenáře provází životopisem ženy, jejíž kariéra zpěvačky byla násilně přerušena, ale která se vrátila v momentě, kdy na ni s úctou a pokorou hledělo snad největší publikum v české historii.

Ravensbrück, Příběh Mileny Jesenské – rozporuplná žena v ještě rozporuplnější době.

Ravensbrück, Příběh Mileny Jesenské - rozporuplná žena v ještě rozporuplnější době.

3. Prosinec 2012

Milena Jesenská byla českou spisovatelkou a novinářkou, překládala z němčiny do češtiny. Znala se s Maxem Brodem, Karlem Čapkem, Ferdinandem Peroutkou, Franzem Kafkou a dalšími významnými osobnostmi tehdejšího literárního, žurnalistického či veřejného života. Na žádost otce studovala medicínu, ale nedokončila ji.

Zhubla jsem po akupunktuře. Jedenáct kilo je dole – 2. část.

Zhubla jsem po akupunktuře. Jedenáct kilo je dole - 2. část.

16. Listopad 2012

Pak mi jedna kamarádka doporučila hubnutí za pomocí akupunktury. Přijít za mnou nějaký dealer nebo vidět někde reklamní leták, tak se tomu zasměju. Jenže já jsem viděla fotografie své kamarádky na Facebooku a nestačila jsem se divit. A už jsem byla tak zoufalá, že jsem souhlasila.

Zhubla jsem po akupunktuře. Jedenáct kilo je dole – 1. část.

Zhubla jsem po akupunktuře. Jedenáct kilo je dole - 1. část.

16. Listopad 2012

Musím si najít chvilku a koupit si něco na sebe. Všechno ze mne padá, kalhoty se v pase vlní, jako by je zdeformoval břišní tanec a při krocích sklouzávají až pod boky. To není zrovna moc důstojné. Podprsenka visí a vypadá jako nafouknuté balóny, ve kterých se ti dva splasklí mrňouskové snadno schovali.

Jak úspěšně (ne)stárnout aneb sexy až do hrobu.

Jak úspěšně (ne)stárnout aneb sexy až do hrobu.

16. Listopad 2012

Každá toužíme být krásná, žádoucí, vtipná – a je jedno, kolik nám je let. Často potkáváme ty, které s lety nabírají čím dál větší přitažlivost, vyzařují jakési paprsky, kterými rozjasňují okolí a které zpětně ozařují je samotné. Olga Strusková nám takové ženy představuje

Deset let otcovy „lásky“ – deset let týrání a zneužívání. Recenze: Imámova dcera.

Deset let otcovy „lásky“ – deset let týrání a zneužívání. Recenze: Imámova dcera.

31. Říjen 2012

Hanah Shah prožívala od pěti let něco, co si mnohá z žen neumí a ani nechce představit. Poté, co se jí podařilo utéct z rodiny, v níž nepoznala pocit bezpečí a lásky, rozhodla se pomáhat obdobně postiženým ženám a svůj příběh napsat. Pravdivě napsat.

Víte, jak na muže? Čtete zaručené návody? Zkuste to trochu jinak: začněte u sebe.

Víte, jak na muže? Čtete zaručené návody? Zkuste to trochu jinak: začněte u sebe.

28. Říjen 2012

Jen málo lidí dokáže udržovat lásku stále žhavou, nebo dokonce prožívat s přibývajícími roky více intimity. Pokud mezi ně nepatříte, pak je to většinou proto, že si neuvědomujeme dopady své komunikace a své vlastní odpovědnosti. Když něco nefunguje, jak má, čekáme a doufáme, že se to zase srovná. Ale ...

Lze poznat pravou lásku jen podle typu objednané kávy? Recenze: Espressologie.

Lze poznat pravou lásku jen podle typu objednané kávy? Recenze: Espressologie.

21. Říjen 2012

Velké extra silné latte s odtučněným mlékem. Typické kafe pro nafoukaného pitomce trpícího nedostatkem sexu. Očekávej, že mu z pusy vypadnou samý pitomosti. Jakžtakž ucházející tělo, sneslo by trochu víc cvičení. Děsnej šatník. Teatrálně zírá na ženskou s umělýma prsama,

Ženy v arabském světě nechtějí druhořadou pozici. Protestují přes Facebook.

Ženy v arabském světě nechtějí druhořadou pozici. Protestují přes Facebook.

15. Říjen 2012

Aktivisté jsou zásadně proti navrhovaným změnám v nové egyptské ústavě, která chce legalizovat ženskou obřízku (!) a nižší věk ženy pro vstup do manželství. Některá užití islámského práva by mohla také ženám v Egyptě výrazně omezit právo na práci a vzdělání.

Pozor jen pro ženy! Chlap – návod k použití.

Pozor jen pro ženy! Chlap - návod k použití.

1. Září 2012

Muži si prý obecně myslí, že manželka je tvor hloupější, proto musí být neustále ubezpečovaná, že je krásná, chytrá, prostě úžasná, jinak se jednoduše řečeno – „nakrkne“. Adam je prostě bídák. Kdo jiný by

Čtení pro dívky: vyšla třetí kniha řady Monster High! Kde je vlk, tam je hra.

Čtení pro dívky: vyšla třetí kniha řady Monster High! Kde je vlk, tam je hra.

18. Červenec 2012

Kde je vlk, tam je hra, je již třetí knihou z řady Monster High, autorky Lisy Harrisonové. Ještě před pár lety zajímala děvčátka snad jen panenky miminka nebo umělé modelky, zosobňující ideál krásy. Jakmile se objevily Monster High, příšerky,

Saúdskoarabské ženy ani po roce boje neuspěly. V neděli opět demonstrativně usednou za volant.

Saúdskoarabské ženy ani po roce boje neuspěly. V neděli opět demonstrativně usednou za volant.

15. Červen 2012

Musela před několika dny zrušit svůj plánový odlet do Spojených států po té, co obdržela mnoho výhružek, že bude zavražděna s připomenutím, že na ni byla muslimským duchovním, šejkem Abdulem Aziz al-Tarifiem, uvalena fatwa. Díky svým aktivitám také

Odpůrce kojení tvrdí, že jde o incestní vztah mezi matkou a dítětem.

Odpůrce kojení tvrdí, že jde o incestní vztah mezi matkou a dítětem.

4. Červen 2012

Akce si vyžádala petici a několik prohlášení a soukromá organizace nazývá kojení „incestním činem nemorální zvrácenosti“. Jsou místa, uvádí článek, kde žena může kojit dítě kdekoliv na veřejnosti, ať při procházce v parku nebo při rozhovoru s přáteli,

Je však vždy mateřské mléko stoprocentní zárukou nezávadnosti?

Je však vždy mateřské mléko stoprocentní zárukou nezávadnosti?

4. Červen 2012

Jeho nuance složení odpovídají tomu, co kojící matka sní, vypije, v jakém prostředí žije, jaký vzduch dýchá. Jestliže žije ve velkém městě, ve znečištěném životním prostředí, inklinuje k alkoholu či dokonce

Mateřské mléko bohyň zaručovalo nesmrtelnost. Ve středověku se smělo kojit i v kostele!

Mateřské mléko bohyň zaručovalo nesmrtelnost. Ve středověku se smělo kojit i v kostele!

4. Červen 2012

Od duchovních až po filozofy to byl však často marný boj. K těm světským patřil nejznámější spis Emil od J. J. Rousseaua, jenž doporučoval kojit od narození: „Jakmile se z žen stanou opět matky – a tím mám na mysli kojící matky,

Nekojíte? Aristokracie v minulosti se tím netrápila: najímala si kojné.

Nekojíte? Aristokracie v minulosti se tím netrápila: najímala si kojné.

4. Červen 2012

Kojení je nejen zdravé, ale je to také nenahraditelná sociální interakce. Je to nádherná blízkost se svým dítětem. A prosím, buďte tolerantní a citlivé k matkám, které z různých důvodů kojit nemohou. Trpí už tak dost a potřebují

Kurandera – román z oblasti andských indiánů, aneb příběh obyčejné dívky se šamanskými schopnostmi.

Kurandera - román z oblasti andských indiánů, aneb příběh obyčejné dívky se šamanskými schopnostmi.

20. Květen 2012

Kurandera je kouzelný román – přivede vás do pro nás exotického prostředí, ale ne očima žíznivého Evropana či Severoameričana, člověka, který má ponětí o vnějším světě jen ze svého internetového prohlížeče, nýbrž z pohledu rodilého kečuánského indiána, jehož kořeny

Podle Save the Children obsadilo Česko 26. příčku těsně za USA. Matkám by se zde mohlo žít lépe.

Podle Save the Children obsadilo Česko 26. příčku těsně za USA. Matkám by se zde mohlo žít lépe.

9. Květen 2012

Organizace Save the Children vydala oficiální zprávu k roku 2012 o matkách ze 165 zemí světa. Kde se mají matky nejlépe a kde je to nejhorší? Originální kompletní zprávu můžete shlédnout zde. Státy jsou rozděleny do třech skupin. V první skupině „vyspělých států“ se

Zajnab Salbi: Ženy v Afghánistánu budou muset dělat „kompromisy“. Kam však až lze s kompromisy zajít?

Zajnab Salbi: Ženy v Afghánistánu budou muset dělat "kompromisy". Kam však až lze s kompromisy zajít?

8. Březen 2012

Zajnab Salbi vyrostla v Iráku. Když jí bylo 11 let, její otec byl vybrán, aby pracoval jako osobní pilot Saddáma Husajna. Ve dvaceti letech se odstěhovala do USA: odcestovala kvůli dohodnutému sňatku. Později od manžela utekla. V roce 1993 se spojila s organizací

Mezinárodní den žen v Afghánistánu. Jsou zde ženy šťastné?

Mezinárodní den žen v Afghánistánu. Jsou zde ženy šťastné?

8. Březen 2012

Heather Barrová, výzkumná pracovnice v Afghánistánu pro Human Rights Watch napsala pro CNN, že postavení žen za posledních deset let v této zemi se významně zlepšilo. Dříve nesměly ženy chodit do školy a často končily napopravišti za nemravnost.

No thumbnail available

Video: Muž kope ženu do hlavy. Odmítá vystoupit z auta. Jací jsou muži v Číně? Laskaví nebo násilníci?

25. Únor 2012

Děsivé video koluje po internetu a dostalo se i do čínských zpráv: agresivní muž se snaží vystrčit ženu ze sedadla spolujezdce, tahá ji za nohu, ale když se žena brání, napadne ji prudkými Kung-fu kopanci. Po té ji chytne za vlasy a snaží se ji znovu dostat ven. Vzhledem

Kupte si manželku ze Severní Koreje za pytel rýže, koluje čínským internetem.

Kupte si manželku ze Severní Koreje za pytel rýže, koluje čínským internetem.

25. Únor 2012

V Číně možná poroste nový byznys – kupte si severokorejskou manželku za pytlík rýže, hlásí čínská média. Jenže podle komentářů pod články se zdá, že čínský bulvár vytáhl ze šuplíku staré fotografie a hned měl nový příběh. V poslední době na Dalekém

No thumbnail available

Feminismus po Čínsku: obsazené mužské toalety.

23. Únor 2012

Demonstrovat se dá z různých důvodů. Zatímco jedny trápí národní, evropské či globální problémy, jiní nebo spíše jiné jsou schopné udělat poprask kolem na první pohled triviální záležitosti – míním tím veřejné toalety - a pobavit tak řadu

No thumbnail available

Hledáme maminky do party

23. Únor 2012

Nejkrásnějším obdobím pro ženu je mateřství. Přináší sebou něco nového, nepoznaného a od prvopočátku milovaného. Dítě je něčím novým a stává se tím nejlepším přítelem. Žasneme, jak se učí nové věci, milujeme ho za důvěru, kterou nám poskytuje. Matky jsou bohyně a

No thumbnail available

Další otevřená rána Indie. Dvouletá dívka v kómatu otevírá otázky ohledně zneužívání a prodeje dívek a žen.

21. Únor 2012

Jakou cenu mají dívky a ženy v miliardové Indii? Podle aktuálních šokujících zpráv se zdá, že pramalou. Nepodstatnou. Do Nového Dillí v půlce ledna přinesla čtrnáctiletá dívka dvouletou malou holčičku. Byla v kómatu, ale stále bojuje o život. Celé malé tělíčko měla poseté

No thumbnail available

Mnoho mladých britských dívek na Facebooku chce vstoupit do gangu.

21. Únor 2012

Včerejší vydání online verze britského Guardiinu uvádí šokující informace o velmi mladých dívkách v průměrném věku třinácti let, které se snaží protlačit své spoře oděné fotografie se sexuálním podtextem na Facebook, aby tak na sebe upozornily před staršími členy gangů a získaly tak určitou prestiž ve skupinách na okraji společnosti.

Tara Lynn a Adele, plnoštíhlá krása. Nějaké to kilo navíc nemůže zmařit váš úspěch!

Tara Lynn a Adele, plnoštíhlá krása. Nějaké to kilo navíc nemůže zmařit váš úspěch!

15. Únor 2012

Jakmile se objevila Tara Lynn na obálce francouzského módního časopisu Elle, svět najednou začíná googlovat, kdo je ta odvážná žena při těle, která se blyští na obálce na rozdíl od dříve vychrtlých modelek. Neznáte Taru Lynn? Přečtěte si náš předchozí článek.

Hluchoněmá dívka si prožila desetileté peklo ve sklepě: znásilňovaná a ponižovaná.

Hluchoněmá dívka si prožila desetileté peklo ve sklepě: znásilňovaná a ponižovaná.

13. Únor 2012

Hluchoněmá mladá dívka byla po deset let zavřená ve sklepě, znásilňována a ponižována. Nyní stojí před soudem v Manchesteru a vypovídá o svém utrpění. Je jí kolem dvaceti let. V roce 2000 byla odvezena z Pákistánu Ilyasem Asharem a jeho ženou Tallatou na falešný

No thumbnail available

Bojujeme s akné - 2. péče zvenčí

8. Únor 2012

Udržujte pleť čistou – to znamená bez bakterií. Tvář si můžete mýt antibakteriálním mýdlem či antibakteriální pleťovou vodou a pleťovou vodou s obsahem alkoholu (pro smíšený a mastný typ pleti). Doporučuje se čistit pleť i Jarišovou vodou. Většina žen však ví, že pouhé čištění pleti samo o sobě nestačí.

No thumbnail available

Bojujeme s akné - 1. péče zevnitř

8. Únor 2012

Akné se začne na líčkách a jiných částech těla objevovat v období puberty. Mnoho lidí si myslí, že po pubertě odezní, ale neplatí to vždy. Důvody jsou různé – nejčastěji hormony, překyselení organismu, nečistoty v pórech, stres apod. Důležité je si

Vyhublá modelka je v očích agentury „příliš tlustá“. Dostala výpověď a nyní je žaluje.

Vyhublá modelka je v očích agentury "příliš tlustá". Dostala výpověď a nyní je žaluje.

6. Únor 2012

Krásná, štíhlá, sexy – to byste řekli o vítězce z roku 2008 holandské Next Top Model, Anandě Marchildon. Jenže to samé si tehdy o 21leté krásce nemyslela agentura Elite, která se zavázala zaměstnat a zaplatit finalistku. Dlouhonohá modelka měřící

Jak se správně nalíčit? Základní kroky.

Jak se správně nalíčit? Základní kroky.

5. Únor 2012

Dneska, když jsem viděla Střihorukého Edwarda a tam rádoby sexy znuděnou zmalovanou dámičku s rudými drápy, se kterými lze sotva vzít hrnek do rukou, padla jsem málem do mdlob. Na obličeji, vysušeném od přehnaného slunění pod solárním sluníčkem, se jí střídalo několik křiklavých barev. Takové tváři přezdívá moje kamarádka: „omalovánka“. Jako když máte před sebou dětskou omalovánku a plácáte barvy, dokud nějaké jsou po ruce. Tak takhle opravdu ne.

No thumbnail available

Nominujte nejvýznamnější ženu. Šance má i Manal al-Sharif, která bojuje za práva žen v Saúdské Arábii.

3. Únor 2012

Women Deliver je globální právní organizací, která byla založena v roce 2007 a působí politicky a finančně ke snížení úmrtnosti matek a snaží se, aby bylo o všechny ženy v období těhotenství bez rozdílu po zdravotní stránce postaráno. Každoročně na světě podle organizace

Mamograf je pro ženy škodlivý, tvrdí Peter Gøtzsche

Mamograf je pro ženy škodlivý, tvrdí Peter Gøtzsche

25. Leden 2012

V Česku pojišťovny hradí preventivní mamograf ženám od 45. roku vždy jednou za dva roky. Prs je stlačen závažím a snímkován rentgenovým paprskem. Podezření může získat žena už při samovyšetření, prohmatem prsa. Lékaři užívají několik metod k vyšetřování při podezření

Podle WHO počet nebezpečných potratů vzrostl téměř na polovinu!

Podle WHO počet nebezpečných potratů vzrostl téměř na polovinu!

23. Leden 2012

V rozvojových zemích patří potrat k jedněm z nejnebezpečnějších chirurgických zásahů. V Africe je 97% potratů bez lékařského dohledu. O mnoho lepší situace není ani v Latinské Americe. Zde podíl nebezpečných potratů činí 95 %. V Asii pak do 40 %, V Oceánii 15 % a v Evropě 9 %.

Plesová sezóna v plném proudu. Už máte vybrané šaty?

Plesová sezóna v plném proudu. Už máte vybrané šaty?

21. Leden 2012

Která žena by nechtěla vypadat jako princezna, jako Popelka, která odhalí svou nevšední krásu? K tomu je zapotřebí zvolit ty správné šaty – dle Vašeho typu, vkusu, příležitosti, pro kterou jsou určené. Prostě takové, ve kterých se skutečně budete cítit neodolatelná a sebevědomá.

„Kdo mi políbí ruku, dám mu růži,“ říká nevěsta na čínském náměstí.

"Kdo mi políbí ruku, dám mu růži," říká nevěsta na čínském náměstí.

21. Leden 2012

V úterý 3. ledna 2012 po čínském náměstí ve Wuhan v chladném počasí procházelo děvče,

Quilling – dejte papíru duši. Julia Brodskaja si práci s papírem zamilovala.

Quilling - dejte papíru duši. Julia Brodskaja si práci s papírem zamilovala.

18. Leden 2012

„Protože se jedná o trojrozměrný objekt,“ říká Julia, „umělecké práce umožňují vícero pohledů v závislosti na úhlu vnímání a intenzity a vedení světla. Tyto věci mohou drasticky změnit vizuální zážitky a emocionální zprávu té samé práce.“

I dívky bez vlasů mohou být krásné. Iniciativa pro Barbie bez vlasů má již přes 100 000 příznivců.

I dívky bez vlasů mohou být krásné. Iniciativa pro Barbie bez vlasů má již přes 100 000 příznivců.

16. Leden 2012

Když své video zveřejnila na YouTube, netušila, že se její píseň o čtyři dny později stane tématem pro tuto akci. Zakladatelka stránky Jane Bingham kontaktovala Mirandu Finn, zdali by píseň mohla podpořit iniciativu pro dětské onkologické pacienty, trpících vypadáváním vlasů v důsledku chemoterapie.

Mrzačení ve jménu tradice zažilo i na půl milionu žen v Evropě

Mrzačení ve jménu tradice zažilo i na půl milionu žen v Evropě

5. Leden 2012

„Byla jsem strnulá strachem a najednou jsem si vzpomněla na zmučený obličej mé sestry Amán. „To bude bolet!“ mumlala jsem přes kořen. Matka se nade mnou sklonila a zašeptala: „Ty víš, že tě nedokážu udržet. Jsem tu sama. Tak se pokus být hodná, holčičko…“ Pohlédla

Blog pro holky: chceš se nechat tetovat?

Blog pro holky: chceš se nechat tetovat?

4. Prosinec 2011

Pokud si vybereš zvíře, pak by bylo nejlepší takové, které tě vyjadřuje třeba v čínském horoskopu nebo jak ty to cítíš, jak se chováš ve společnosti, jakou máš povahu. Pro lepší rozhodování je nejlepší si najít knížku o symbolice tetování. Nemusíš vypadat jako Maur nebo nějaký africký domorodec, ale zvířata nebo i věci, co se tetují mají své významy. A ty ti mohou k správné volbě pomoci. V dnešní době se tetují i fotky dětí, nebo datum narození. Na výběr máš hodně.

No thumbnail available

Permanentní make-up: ano či ne?

27. Listopad 2011

Metoda permanentního make-upu je určena jednak pro ženy, které si mohou dovolit tuto investici, anebo se nechtějí každý den zabývat tím štětečkováním a barvičkami. Avšak dnešní doba je, co se týká tak zvaných „civilizačních“ nemocí docela zákeřná. Proč se zmiňuji v jednom odstavci o „nadstardandním“ pěstění svého zevnějšku a zároveň o rakovině?

Ne násilník, ale znásilněná je ve vězení.

Ne násilník, ale znásilněná je ve vězení.

22. Listopad 2011

ilustrační obrázek Mnohokrát ji znásilnil. Křičela, ale nikdo ji nepomohl. Nyní ji ček

No thumbnail available

Blog pro holky: Vkusný a šik účes - to je kus vědy

18. Listopad 2011

Máš na hlavě vrabčí hnízdo? Kluky tohle netrápí. Ti se ráno probudí a neřeší, jak si u

No thumbnail available

Holky, je tu poslední díl mini série o líčení - 3. díl

17. Listopad 2011

Stíny se vybírají dle pigmentace pokožky dalo by se říci, že i dle toho jaký jsi barevný typ (Když tak koukni sem). Důležité je zapamatovat si, že se nikdy nelíčí oko jeho vlastní barvou. Tudíž hnědoočky nepoužívají hnědé stíny, zelenoočky zase zelené. Modrooké holky se vyvarují modrým stínům a tak dále.

No thumbnail available

Holky, je tu pokračování: správná péče o pleť a líčení - 2. díl

15. Listopad 2011

Barva na barvě? Jednoduchý správný make-up má být buď ve stejné barvě našeho obličeje, nebo o odstín tmavší. A hlavně tekutý pro suchou pokožku. Na trhu však nalezneš i make-upy v pevném složení. Jak to poznáme? Někdo tvrdí, že si stačí nanést trochu make-upu na hřbet ruky. Ale odborníci na make-up říkají, že správně by sis měla make-up dát na bradu a podle toho poznáš ten správný odstín.

No thumbnail available

Holky, něco pro nás: správná péče o pleť a líčení - 1. díl

14. Listopad 2011

Každý den řešíš jedno a to samé: co si mám vzít na sebe? Jaké oblečení sladit? A jak se k němu nalíčit? Je to každodenní (téměř rutinní, otravné a přitom nevyčerpatelné a paradoxně ve výsledku zábavné) dilema každé holky na tomto modro-růžovém světě. Umění je nejen sladit barvy oblečení, ale také vybrat správný make-up. Musíš mít na paměti, že ani s barvami se to nesmí přehánět! Holka by přece neměla vypadat jako klaun.

Holky, všechny můžeme být krásné! A někdy přitom stačí tak málo…

Holky, všechny můžeme být krásné! A někdy přitom stačí tak málo...

9. Listopad 2011

Dneska toho v módě frčí povícero. Většinou se to řídí podle toho, k jakému hudebnímu směru člověk inklinuje. Hip-hopeři se oblékají určitým způsobem metalisti a ghotic lidi rovněž tak. Takže záleží nejen na barvách ale i na směru. Pro někoho je důležité, aby se v tom cítil pohodlně nebo aby to bylo z určitého materiálu či aby to bylo od kvalitní značky.

Trest pro řidičky v Saúdské Arábii: rány bičem

Trest pro řidičky v Saúdské Arábii: rány bičem

28. Září 2011

Soud v Saúdské Arábii podle dnešního BBC odsoudil k deseti ranám bičem ženy za porušen

Indické dívky se prostituují ve jménu náboženství

Indické dívky se prostituují ve jménu náboženství

24. Září 2011

CNN se zapojila do vytvoření dokumentu o smutných osudech dívek z indických vesnic, které jej

No thumbnail available

Změní baculaté modelky požadavky na ženskou krásu?

29. Srpen 2011

Současný fenomén vyhublých modelek rozděluje svět na dva tábory – jedněm se to líbí, druhým ne. Zastánci tvrdí, že faldíky jsou ošklivé, odpůrci oponují, že současná móda v otázce vzhledu klade na ženy a dívky nepřiměřené požadavky a snaží se změnit dosavadní

No thumbnail available

Modelka Lizzie Miller zvedla sebevědomí sobě i jiným ženám

27. Srpen 2011

Lizzie Miller je dvaadvacetiletá modelka, která se před časem objevila na stránkách prestižn

No thumbnail available

„Hollywood si pěstuje anorektičky,“ říká Kate Winslet

27. Srpen 2011

Jedna z předních filmových hvězd, britská herečka Kate Winslet, se už od dětství potýká

No thumbnail available

Pavla Hodková: Je fajn, když si lidé myslí, že postavu neřeším.

27. Srpen 2011

Pavla Hodková (30), partnerka Jana Saudka (75), je příkladem ženy, která je i bez ohledu na svo

No thumbnail available

Dvě nejmocnější ženy světa? Blondýny!

24. Srpen 2011

Pod atributem mocný si nejspíš představíme silného a vlivného muže. Forbes však každoro

No thumbnail available

Rezoluce OSN dává šanci diskriminovaným kvůli sexuální orientaci

5. Srpen 2011

    Vyslyšení utrpení některých žen, které jsou napadány kvůli své sexuální orient

Máte strach pomoci zraněnému?

Máte strach pomoci zraněnému?

30. Červenec 2011

Ležela na chodníku. Zbitá, zraněná, špinavá. Ale lidé ji obcházeli. Nikdo se nesehnul, an

 

 

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Anti-Spam Quiz: