Holčičí blog

Jak se správně nalíčit? Základní kroky.

Share

 

Jak udělat správný make-up? Vstupem do drogerie na vás všude číhá spousta lahviček a krabiček, tužek, tyčinek, krémů a tak dále. Někdy máte strach, abyste na něco nezapomněly, nebo naopak to nepřehnaly.

Připojte se k nám na Facebook  Superrodina je na Facebooku

Dneska, když jsem viděla Střihorukého Edwarda a tam rádoby sexy znuděnou zmalovanou dámičku s rudými drápy, se kterými lze sotva vzít hrnek do rukou, padla jsem málem do mdlob. Na obličeji, vysušeném od přehnaného slunění pod solárním sluníčkem, se jí střídalo několik křiklavých barev. Takové tváři přezdívá moje kamarádka: „omalovánka“. Skutečně jako když máte před sebou dětskou omalovánku a plácáte barvy, dokud nějaké jsou po ruce.
Tak takhle opravdu ne.

Zde máte popsané základní kroky, na které byste neměly zapomenout.

Dříve než začnete

Musíte si určit typ pleti: mastná, smíšená, normální nebo suchá. Můžete si nechat u lepší kosmetičky udělat pomocí přístroje diagnostiku . Občas můžete natrefit na nějakou promo akci v lékárně, kdy vám udělají diagnostiku pleti zadarmo, avšak se vám budou snažit vnutit kosmetiku pro váš typ pleti.

Pokud nechcete do diagnostiky investovat peníze, můžete si udělat analýzu sama doma. Důkladně si očistěte a osušte pleť. Po dvou hodinách přiložte jemný papírek (např. oddělte jednu vrstvu ubrousku nebo použijte cigaretový papírek) na čelo, noc a lícní kosti.
Jestliže máte mastnou pleť, pak papírky budou promaštěné. Vaše póry jsou rozšířené a pleť se leskne.

Mastná pleť působí silnějším dojmem, často trpíte na akné. Na druhou stranu se říká, že žena s mastnou pletí zůstává déle mladší – pleť sama o sebe pečuje a chrání vás před vnějšími vlivy. Je třeba ji však důkladně čistit právě kvůli často zanešeným pórům.

Smíšenou pleť má nejvíce žen a vykazuje „T“ symbol – papírky jsou na nose, bradě a čele promaštěné, ale tváře suché.

Normální pleť vám mírně zmastí papírky na bradě, čele a nosu a tváře zůstanou suché. Tento ideální typ pleti už na první pohled působí velmi pěkným dojmem.

Suchá pleť papírky vůbec nezamastí. Pleť působí téměř průsvitným dojmem, protahují se pod ní zřejmé rozšířené žilky, je citlivá na ostré slunce a mráz, často je podrážděná. Ženy netrpí akné, ale brzy pleť vypadá starší.

Než tedy začnete s make-upem, musíte mít čistou pleť.

Pokud trpíte na akné, doporučuje se používat antibakteriální mýdlo také na obličej. Ostatní typy pleti mohou použít hluboce čistící masku. Ženy s mastnou pletí by neměly používat sloupávací masku. Nakonec namočte vatový polštářek do teplé vody a smyjte zbytky masky či mýdla.

Do obličeje vmasírujte lehký hydratační krém bez ohledu na typ pleti. Nenanášejte ho kolem očí. Počkejte několik minut, než se krém vsákne.

Aplikujte základní nátěr make-upu nebo tónovací hydratační krém. První nátěr vyhladí povrch kůže a následný make-up vydrží déle. Make-up nanášejte od kořínku vlasů směrem dolů. Naneste ho rovněž na oblast krku a dekoltu, aby nebylo vidět, kde končí a obličej nevypadal , jako by na něm byla nasazena maska. Můžete použít k nanášení houbičku. V okolí očí použijte velmi jemné tahy štětcem dovnitř, směrem k vnitřnímu koutku oka. Nedávejte make-up na horní víčka. Pokožka kolem očí je velmi jemná, buďte v těchto partiích značně opatrné.

Použijte korektor na všechny skvrny na tváři. Doporučuje se dávat korektor do koutku očí, kde je to červené, kolem nosních dírek a pod očima, abyste působily svěžejším dojmem. Naneste korektor a pak ho jemně prsty rozetřete. Korektor používejte jen na místa, která chcete skrýt. Ne na celou tvář. A nanášejte ho až po základním make-upu, nikdy ne jako první. Můžete odstoupit od zrcadla na vzdálenost, která odpovídá kontaktu lidí při rozhovoru, abyste porovnala, zdali je vše přirozeně zakryté, jak si představujete. Je dobré také se zrcátkem postoupit z různých úhlů u okna: někdy si tak všimnete drobných nesrovnalostí, které byste jinak přehlédla.

Naneste pudr na celý obličej pomocí kartáčku. Naberte pudr, otřete ho o hranu kelímku nebo poklepněte nad papírovým kapesníčkem, aby na kartáčku nebyla příliš velká vrstva, která by pak vytvářela nepříjemné mapy na obličeji.
Na horní víčka použijte labutěnku. Můžete nanést prášek s bronzovým nádechem na čelo, tváře a bradu.
Lehkým pudrem můžete pomocí tyčinky zvýraznit oblast těsně pod obočím a lícní kosti. Na tváře můžete přidat malé množství růže – postupujte od středu pod lícní kostí směrem ven k ušnímu lalůčku.

Pokud máte nenápadné lícní kosti, použijte trochu hnědého tónovacího prášku a naneste jej kartáčkem pod lícní kosti. Začněte pod spánkovou kostí a pokračujte dolů pod lícní kost. Vytváří se tak jemný stín na pleti. Potom na vystouplé části vaší lícní kosti vezměte bílý nebo opravdu světlý prášek a použijte jej v oblasti mezi okem a lícní kostí. Vaše nepatrné lícní kosti se v okamžiku zvýrazní.

Na horní víčka použijte těsně nad řasy tužku na oči. Pro opravdu atraktivní vzhled se doporučuje použít velmi světlý odstín.

Oční stíny se vybírají podle barvy očí. Světlejší barva se používá na víčko. Tmavší barva se nanáší pod oční kost. Nejlehčí odstín se nanáší podél obočí.

Na obočí použijte tužku, která je odstínově nejblíže barvě vašeho obočí. Můžete doplnit chybějící části obočí, dovytvarovat obočí do ideálnějšího tvaru. Obočí by mělo vypadat co nejvíce přirozeně. Nakonec použijte kartáček, kterým velmi jemnými tahy urovnáte tvar chloupků.

Pro krásné řasy naneste řasenku. Dříve však také můžete použít kulmu na řasy.

Řasenku vybírejte podle charakteru vašich řas – chcete-li řasy prodloužit, zhutnit, natočit či kombinace některých vlastností.

Tužkou na rty orámujte vaše rty. Po té naneste rtěnku nebo lesk na rty. Obtisknete přebytečnou rtěnku do papírového kapesníčku.

eyes legální fotografie z fotobanky www.pixmac.cz
lips legální fotografie z fotobanky www.pixmac.cz
eye legální fotografie z fotobanky www.pixmac.cz
lips legální fotografie z fotobanky www.pixmac.cz

líčidla legální fotografie z fotobanky www.pixmac.cz

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy