Kultura,  Nejnovější trailery

Angelina Jolie ve dvou zlomových rolích – dva filmy, které hýbou světem

Share

Herečka Angelina Jolie, inteligentní a krásná žena, která se stala doslova ikonou pro mnohé zásadní role ve filmovém a také počítačovém průmyslu, má nyní před sebou další zlomový projekt. Zahraje si pod vedením Ridleyho Scotta životopisnou roli Gertude Bell, významné osobnosti, která ovlivnila Blízký východ na počátku 20. století.

Kdo byla Gertrude Bell?

Gertrude Margaret Lowthian Bell (1868-1926) byla anglickou spisovatelkou, cestovatelkou, političkou, archeoložkou a silnou ženou, která prozkoumala a zmapovala a ovlivnila britskou imperiální politiku. Cestovala do Sýrie, Mezopotámie, Malé Asie a Arábie. Spolu s T. E. Lawrence pomohla založit hášimovskou dynastii, která je dodnes silná v Jordánsku a Iráku. Hrála hlavní roli při vytváření moderního Iráku. Byla velmi vážená a energická, nadšená pro archeologii a „exotické“ jazyky. Napsala mnoho o svém dobrodružství v Osmanské říši, procestovala místa, která byla dříve otevřena jen mužskému světu. Vstupovala na půdu kultury a náboženství, tolik odlišné od evropského kontinentu.

Během světové války pracovala pro britskou tajnou službu a byla také klíčovou osobností, která pomohla destabilizovat Osmanskou říši. Získala obdiv mnoha Arabů.

A kdo jiný by měl ztvárnit křehkou a přitom tak silnou ženu než Angelina Jolie?

Pokud se režisér bude držet historických reálií a ztvární realistickou Gertrude Bell, bude film nejen kvůli svému poutavému, dramatickému a exotickému příběhu zajímavý, ale Angelina Jolie je pochopitelně výborným tahákem pro zisk.

V současné době Angelina Jolie pracovala na příběhu Blood and Honey (v USA vstoupí do kin 23. prosince). Film je založený na lásce v bosenské válce z 90. let.

 

 

Kvůli kritice místních obyvatel byla nucena Jolie film dokončit v co nejkratším termínu. Podle pověsti, která se začala šířit, se ve filmu hlavní hrdinka sblíží s násilníkem. Mnohé ženy, které zažily válečné utrpení a patří do Sdružení žen, které byly znásilněny během této války, demonstrovaly proti vytváření filmového příběhu.

Angelina Jolie měla v Bosně natáčet deset dní. Nakonec díky protestům byla podle producenta Edina Sarkice práce zkrácena na pouhé tři nebo čtyři dny. Kvůli přetrvávajícím problémům se pak některé scény dotočily v Maďarsku. Jolie napsala  Sdružení několik dopisů a řekla, že se s nimi chce osobně v Bosně setkat a vyjasnit si nedorozumění, které o tomto projektu vznikla.

Angelina Jolie řekla, že film je o Srbovi a bosensko-muslimské ženě, kteří se do sebe zamilují, ale válka je oddělí.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy