Tipy na výlet,  Tiskové zprávy

Příští víkend bude patřit Strunám dětem

Share

struny-3

Příští víkend 14. až 16. října obsadí divadlo Minor, Novoměstskou radnici i horní část Vodičkovy ulice oblíbený festival Struny dětem, který pod heslem Když si múzy hrají, láká děti i rodiče na pět desítek nejrůznějších hudebních, divadelních či výtvarných akcí. V nabitém programu se mohou těšit například na Lenku Dusilovou, kapelu Mydy Rabycad, En.drua, Ondřeje Rumla, Lenu Yellow, Radku Fišarovou či mladého klavírního virtuosa Martina Chudadu. Nechybí ani hudební minorské představení Perníková chaloupka. O víkendu čeká na děti nepřeberné množství workshopů, na kterých si mohou vyzkoušet filmovou animaci, výrobu komiksu či pantomimu a klaunerii. „Program vždy pečlivě vybíráme tak, abychom představili zajímavé autorské projekty domácí scény bez žánrových omezení a zároveň umožnili dětem se aktivně zapojit a vše si vyzkoušet. Chceme dětem ukázat pestrý svět umění a těší nás, že celá řada známých umělců si rodinného publika váží,“ říká ředitelka festivalu Dana Syrová. Během dne si mohou zahrát i na chemiky či přírodovědce, vyrobit si šperky nebo krabičku na poklady a všemožně bystřit mozkové závity. Odvážní se mohou stát i hvězdami Zpráviček České televize.

Jednotlivé programy jsou určeny dětem nejrůznějších věkových kategorií, pořadatelé pamatují na nejmenší i odrostlejší teenagery. Letos poprvé ožije i automobilů zbavená Vodičkova ulice na trase mezi oběma centry dovádění múz, kde bude vystupovat karikaturista a písničkář Miroslav Kemel či pouliční divadlo s Pohádkami slovosledí babičky.

struny-1

Kompletní program a všechny podrobné informace jsou k dispozici na www.strunydetem.cz.

Mezi děti zavítá řada hravých mistrů svého oboru: Po loňském úspěchu se do Minoru vrací autorský projekt Beaty Hlavenkové podle audioknihy Pišlici Filipa Rychlebského. Číst bude Ivan Trojan, zpívat Milan Cais, Lenka Dusilová, Petr Ostrouchov a Beata Hlavenková. V jednom kole bude i nežánrový beatboxer En.dru, patron Teens programu, který si ke spolupráci na Open Micu a Džemování pozval mimo jiné vynikajícího jazzového pianistu Víta Křišťana (držitele titulu pianista roku 2016) a talentovanou vycházející hvězdu Sisu Fehérovou. Jako host se na Džemování představí Magda Sirschová, uhrančivá interpretka loňského Open Micu. Děti i rodiče jistě okouzlí i výtečná česká šansoniérka a hvězda muzikálové scény Radka Fišarová.

struny-2

Mydydětidětem, tak se jmenuje koncertní set kapely, která letos stihla zahrát na legendárním festivalu v Glastonbury: zakládající kvartet Mydy Rabycad vystoupí veden nekompromisně energickou rusovláskou Žofií Dařbujánovou. Ondřej Ruml zazpívá nesmrtelné písničky Jaroslava Ježka a dvojice V+W, doprovodí jej skvělý Matej Benko Quintet. Mladý klavírní virtuos Martin Chudada jako hosta přivítá Beatu Hlavenkovou a společně pokoří žánrové bariery. Lena Yellow, zpěvačka známé vokální skupiny YellowSisters a Mateřské.com, přichází se svým sólovým projektem, na kterém se podílí skladatel a pianista Tomáš Sýkora. Zahrát a zazpívat si děti budou moci s houslistkou a zpěvačkou Jitkou Šuranskou a mandolinistou Martinem Krajíčkem, Anna Polívková s Michalem Kurtišem, nezapomenutelní vítězové StarDance z roku 2013, budou průvodci světem tance.

Tisková zpráva

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Příští víkend bude patřit Strunám dětem

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy