Kultura,  Tiskové zprávy

Nový knižní festival HUMBOOK přivítá tři významné zahraniční autory

Share

humbook

Nakladatelství Fragment a nakladatelství CooBoo chystají společně první literární festival pro mládež v Česku. V sobotu 15. října se na festivalu Humbook představí světové i české hvězdy literatury pro mládež. Na festival přijedou američtí bestselleroví autoři Christopher Paolini, autor fantasy série Eragon, a Ruta Sepetysová, autorka celosvětově oceňovaného románu V šedých tónech. Ruská spisovatelka Natalja Ščerba představí nejúspěšnější ruskou fantasy pro děti posledních let Časodějové. Na své čtenáře se těší také významné české autorky – Míša Burdová, Marie Rejfová, Lenka Dostálová a další. První ročník festivalu Humbook proběhne v prostoru Elektra v pražských Holešovicích od 12:00 hod.

Pro návštěvníky festivalu je připraven bohatý doprovodný program. Proběhne beseda s významnými českými překladateli, na níž nebude chybět Petr Eliáš, překladatel knihy Harry Potter a prokleté dítě. Redaktoři nakladatelství Fragment a CooBoo nechají čtenáře nahlédnout pod pokličku své práce a popovídají si o tom, jak vzniká kniha. Návštěvníci se mnou těšit na besedy a workshopy na téma jak vzniká komiks nebo kam směřuje česká a světová fantasy. Mladí čtenáři se budou moct setkat také s oblíbenými knižními blogery a YouTubery (Johny Machette, Style with me, Molly v knize, Alexandra Fráňová,…)

Humbook je první festival v Čechách pro čtenáře young adult a já jsem moc ráda, že u jeho vzniku můžu být. Young adult je teď hodně in a zdaleka to neznamená jen čtení pro náctileté. Jestli o tomhle fenoménu knižních poliček chcete vědět víc, nemůžete si Humbook nechat ujít,“ míní Tereza Pecáková, šéfredaktorka nakladatelství CooBoo. Karolina Myšková, šéfredaktorka nakladatelství Fragment ji doplňuje: Humbook je splněným snem všech bookoholiků, kterým umožní nahlédnout pod pokličku tvorby knih a setkat se s hvězdami literárního světa.“

Christopher Paolini se svou sérií Odkaz dračích jezdců vzbudil před lety doslova šílenství. V České republice bylo prodáno téměř 300 000 knih; celosvětově atakují prodeje hranici 30 milionům výtisků a práva na vydání byla prodána do padesáti zemí. Na festival Humbook přijede Paolini představit novou knihu, která vyjde v USA v průběhu příštího roku.

Ruta Sepetysová, světově uznávaná a oceňovaná autorka bestselleru V šedých tónech, představí na Humbooku nový román Sůl moře, který vrhá světlo na jednu z nejhorších a téměř neznámých námořních katastrof – potopení parníku Wilhelm Gustloff v roce 1945. Sůl moře se ihned po vydání umístila na druhé příčce žebříčku bestsellerů New York Times.

Tisková zpráva

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Nový knižní festival HUMBOOK přivítá tři významné zahraniční autory

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy