Detektivky,  Helena Herynková,  Knihy,  Kultura

Druhý případ Oddělení Q

Share

Dánsko. Na severu jsou nalezeni brutálně zavraždění dva mladí lidé, bratr a sestra. Po rozsáhlém vyšetřování je obviněn jeden ze žáků místní internátní školy a odsouzen. Případ se zdá vyřešen, ale po několika letech přistane na stole komisaře Carla Morcka. Nový případ oddělení Q se otevírá.

Zabijaci_audiokniha_Olsen_3Dmodel_OneHotBook

Oddělení Q se zabývá odloženými případy zvláštní důležitosti. Mohlo by to tedy vypadat, že případ vraždy dvou studentů, zdánlivě dávno vyřešený, vůbec na jejich stůl nepatří. Komisař Carl Morck však tuší, že se mu tam tajemný spis neobjevil jen tak, a spolu se svými kolegy, včetně nové posily týmu – mladé Rose, se vydává po možná vychladlé stopě.

Je snad uvězněný a odsouzený mladík nevinný? Donutil jej někdo k doznání? Kdo je lovec a kdo oběť? Kde se skrývají skuteční zabijáci? Otázky se množí, ale jen komisaři Morckovi a jeho lidem. Čtenář, v našem případě posluchač, již od počátku ví, kdo zločin spáchal a může tak napjatě sledovat, jakými cestičkami se členové oddělení Q doberou správného řešení.

Igor Bareš, interpret Zabijáků
Igor Bareš, interpret Zabijáků

Mrazivý psychothriller Zabijáci je druhým případem výše zmíněného oddělení z pera spisovatele Jussiho Adler-Olsena. Jussi Adler-Olsen dokáže mistrně vykreslit psychologii svých postav a napětím přišpendlit čtenáře do křesla. Stejně přimrazení, možná ještě víc, budou i posluchači při poslechu stejnojmenné audioknihy z produkce vydavatelství OneHotBook.

Poslechněte si audioukázku z knihy

Vyprávění se zhostil herec Igor Bareš a v Zabijácích opět dokazuje své hlasové umění. Zastřený, drásavý a naléhavý přednes donutí posluchače sledovat bez dechu každé písmeno a pomalu s jeho pomocí proniknout za všechny skryté vrstvy vyšetřování. Dokáží se Morck a jeho kolegové dostat na kobylku zbohatlíkům, kteří si mohou dovolit úplně všechno? Najdou pro mrtvé sourozenci spravedlnost? To již ukáže mnohovrstevný a inteligentní román Zabijáci. Napětí a tajemné atmosféře drsného severského thrilleru napomáhá i doprovodná hudba, která vás nenechá na pochybách, že jsme v Dánsku a někde blízko se pohybují nebezpeční zabijáci toužící po krvi a pomstě.

Za zmínku na závěr stojí, že se Zabijáci dočkali rovněž své filmové verze.

ZABIJÁCI,  Jussi Adler-Olsen
Vydalo vydavatelství OneHotBook, v roce 2014
www.onehotbook.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy