Glosy,  Kultura,  Tiskové zprávy

V Divadle v Celetné vyroste stan

Share

Ve čtyřech květnových dnech a nocích uvede divadelní spolek KAŠPAR svůj májový speciál. Inscenaci Draci noci a spol. s výběrem nejstarších veršů světa a dětskou pohádku O políbeném drakovi mohou děti i dospělí zhlédnout v bambusovém stanu postaveném přímo na jevišti Divadla v Celetné.

Jakub Špalek a Jan Potměšil
Jakub Špalek a Jan Potměšil

Velkou zajímavost přichystali v Divadle v Celetné na příští týden (14. – 17. května). Jejich Májový speciál plný krásné poezie se totiž odehrává ve speciálním prostředí. Přímo na jevišti divadla postaví bambusový stan, v němž sedí diváci spolu s herci a mají tak šanci prožít opravdu nevšední večer. Scénograf Karel Špindler k projektu říká: „Pokusili jsme se vytvořit intimní, zajímavý prostor s krásným prostředím. Výsledkem je originální obrovský stan, ve kterém sedí herci i diváci.“

Dospělí a milovníci krásné poezie se mohou od 14. až do 17. května těšit na inscenaci Draci noci  a spol., která je výběrem z nejstarších veršů světa. Zdrojem nevšedního scénáře se staly básně starého Egypta, Číny, Japonska a poezie Aztéků. „ Jsou to skvělé verše, připomínají naše lidové písně – jsou jednoduché, upřímné, čisté. Básně o lásce, přátelství a samotě. O tom co se děje v tichu noci,“ vysvětluje Jakub Špalek, který spolu s Janem Potměšilem a Jitkou Nerudou večerem plným poezie provází.

Milena Steinmasslová, Eliška M. Boušková a Petr Lněnička

Jelikož se jedná o Májový speciál, stal se, mimo staré poezie, součástí Draků noci a spol. také výběr toho nejlepšího z milostné poezie – Shakespearovy sonety, francouzská galantní poezie či současní čeští autoři. Galantní poezie francouzských autorů 16 .- 20. století vypráví o lásce v nejrůznějších polohách. Jak napsal anonym z 18. století: „Vyplňte paní bez váhání veškerá milencova přání! Lepší je hřešit – nu a pak se kát, než kát se a nic nedělat.“

V pestrém programu se objeví tito herci divadelního spolku KAŠPAR: Jitka Nerudová, Jan Potměšil, Jakub Špalek, Martin Hofmann, Alena Doláková, Tereza Rumlová, Milena Steinmasslová, Petr Lněnička či Eliška M. Boušková. Hudebním doprovodem bude kouzelný zvuk loutny či saxofonu.

Alena Doláková a Martin Hofmann
Alena Doláková a Martin Hofmann

Pro děti v Divadle v Celetné jako Májový speciál připravili autorskou pohádku O Políbeném drakovi. Pohádka je ušitá na míru prostoru májového bambusového stanu.

Nechte se pozvat k návštěvě přímo samotnými aktéry…

Přijďte se spolu s herci přenést na čas do jiného světa, světa vzdáleného tomu všednímu, světa odpočinku, klidu a krásných básní. Přijďte do bambusového háje, oázy uprostřed všedního bytí. Počet diváků je omezen, stejně tak i počet repríz, takže si nezapomeňte včas zajistit své vstupenky.

Více informací o programu a rezervacích najdete na webových stránkách divadla.

MÁJOVÝ SPECIÁL – BAMBUSOVÝ STAN DIVADLA V CELETNÉ
14. – 17. května 2015
www.divadlovceletne.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy