Kultura,  Tipy na výlet,  Tiskové zprávy

Čokoládový festival v Galerii Harfa

Share

Nenechte si ujít další ročník Čokoládového festivalu, který se uskuteční od pátku 28. března do neděle 30. března 2014 v Galerii Harfa. Kromě čokoládových delikates se letos můžete těšit i na další laskominy, které obsahují čokoládu, jako jsou třeba vafle, perník a bonbony. Vystaveny budou obaly čokolád z celého světa a nebudou chybět ani workshopy a řada aktivit pro děti.

Netradiční inspirací bude nepochybně kulinářská přehlídka šéfkuchařů, kteří budou připravovat kromě dezertů i méně obvyklá jídla, samozřejmě s použitím čokolády. Jídla jako je vepřová panenka plněná švestkami a přelitá bylinkovou čokoládou s bramborovými placičkami, flautas s kuřecím masem nebo bramborovo-tvarohové noky v pomerančové čokoládě budou nabídnuty na místě k ochutnání. Další kulinářskou exhibici předvede Ilona Dostálová, autorka kuchařky „Přirozeně bez lepku a bez mléka“.

Výstavní část festivalu nabídne kromě bezmála 1 000 obalů čokolád z celého světa, které zapůjčil sběratel Stanislav Kramský, také historické předměty, filmové dokumenty a fotografie vztahující se k výrobě čokolády a také obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“. Přítomen bude také karikaturista Ellof, který pochází z Pobřeží slonoviny. Malovat bude jak jinak, než s použitím čokolády místo barev.

„Čokoládový festival přilákal loni spoustu zájemců a proto věřím, že i letos si návštěvníci nejenom pochutnají na vynikající čokoládě, ale také se něco nového o této pro mnohé návykové dobrotě dozvědí,“ říká Martina Tlustá, marketingová koordinátorka Galerie Harfa.

TZ

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Čokoládový festival v Galerii Harfa
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy