Kultura,  Tiskové zprávy

Divadlo Alfa: Ach, ta láska nebeská! aneb Co všechno máme rádi

Share

Ach, ta láska nebeská! aneb Co všechno máme rádi

Vernisáž výstavy obrazů výtvarnice a pedagožky Dany Raunerové a dětí z výtvarné školičky Skřítek, spojená s křtem Knížky o zvířatech 2 a s  představením inscenace Hamleteen

Divadlo Alfa, Rokycanská 7, Plzeň

pondělí 4. listopadu od 18:00 hodin

 

Výstava Ach, ta láska nebeská!

Od pondělí 4. 11. bude ve foyer Divadla Alfa k vidění výstava plzeňské malířky Dany Raunerové a Skřítků, jejích nejmenších „studentíků“ z výtvarné školičky Skřítek, která vznikla při SSUPŠ Zámeček v Křimicích v roce 2012 a spojuje děti ve věku od 5 do 13 let.

 

Dana Raunerová již řadu let spolupracuje s Divadlem Alfa. Jako scénografka se podílela na několika inscenacích, naposledy navrhovala a částečně i vyráběla loutky k inscenaci Čert tě vem!, která měla premiéru v prosinci 2012. Alfu dobře znají i děti z výtvarné školičky Skřítek.

„Téma pro výstavu ale nebylo prostoru divadla a jeho náplni nijak násilně přizpůsobováno. Vždyť život jako celek je námětem pro divadelní hry. Není to tedy prezentace jen a jen pohádkových bytostí či postav k divadlu se vážících, ale ve výstavní kolekci je zastoupeno vše, co děti zaujme v divadle života. Jsou to příběhy, zvířata i ony samotné,“ říká k vystaveným kresbám svých žáků Dana Raunerová. Její vlastní práce jsou výběrem z akrylových pláten větších rozměrů fungujících i v sestavách triptychů a diptychů. Tématicky jsou blízké dětské tvorbě – zabývají se rovněž příběhy nepříběhy z tohoto světa lidí i zvířat a přírody vůbec.

V průběhu vernisáže pokřtí Dana Raunerová také svoji novinku ze série Knížky o zvířatech, která má číslo 2. Dana Raunerová je nejen autorkou ilustrací, ale z její dílny pocházejí i vtipné texty básniček. První z nich začala psát pro svou dceru před více než 20 lety a má jich v zásobě ještě několik, takže číslem 2 série Knížek o zvířatech nekončí. „Už teď je téměř hotov díl číslo 3 a začínám připravovat další,“ prozrazuje Dana Raunerová. Některé z básní byly i zhudebněny, a tak si návštěvníci vernisáže budou moci poslechnout písničky Michala Vaniše na texty Dany Raunerové v podání uskupení …kdo přišel, ten přišel…neb…kdo příde, ten příde…

Výstava Ach, ta láska nebeská! potrvá ve foyer do 31. ledna 2014. Vstup zdarma.

Otevírací doba: PO – PÁ 8.00 – 15:30 hod. a mimo tuto dobu také vždy hodinu před představením (obvykle sobota odpoledne a pondělí večer).

Večerní představení inscenace Hamleteen – 4. listopadu 19:00


Jedna z  nejúspěšnějších inscenací Divadla Alfa, ověnčená cenami 29. ročníku festivalu Skupova Plzeň. Černá hudební groteska o dospívání vychází z jednoho z pilířů světové dramatiky – z Hamleta, nejslavnější tragédie Williama Shakespeara. Autory jsou Jakub Vašíček a Tomáš Jarkovský, v hlavní roli Milan Hajn. Vstupenky na www.plzenskavstupenka.cz a v Divadle Alfa.

 

 

TZ Divadlo Alfa

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Divadlo Alfa: Ach, ta láska nebeská! aneb Co všechno máme rádi

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy