Tipy na výlet,  Tiskové zprávy,  Václav Havel

Pojďte se podívat na letadla zblízka!

Share

Druhý největší dopravní letoun Boeing 737 Jumbo Jet, Airbus A330, Boeing 777 či Antonov An-26, letadla malá i velká, dopravní i přepravní, vnitrostátní i zaoceánská. Zblízka a v dokonalém detailu si je mohou prohlédnout všichni, kteří do konce července zavítají na střechu Obchodního centra Šestka v Ruzyni. To se i díky opravě hlavní runwaye proměnilo v ideální pozorovatelnu dění na sousedním Letišti Václava Havla: letadla mají návštěvníci opravdu pár stovek metrů nad hlavami. I proto se celý výpravný projekt jmenuje příznačně – Na letadla zblízka. Jde o již třetí ročník, který OC Šestka pořádá ve spolupráci s Letištěm Praha a Czech Airlines. Zájemci se mohou těšit na stroje 50 leteckých společností, mířících do 110 destinací v 41 zemích světa.

Od 14. do 30. června bude v OC Šestka k dispozici také profesionální letecký simulátor, v němž si budou moci návštěvníci vyzkoušet, co obnáší pilotovat letadlo. „Tím, že je simulátor certifikovaný na výcvik pilotů, se zájemcům dostane opravdu reálného zážitku srovnatelného s ovládáním skutečného dopravního letadla,“ říká Barbora Frydrychová, marketingová manažerka Šestky. Dále se mohou fanoušci létání těšit na doprovodný program v podobě výstavy modelů letadel a dalších předmětů úzce spojených s letectvím a leteckou dopravou. Chybět nebudou ani speciální akce pro děti či soutěže o exkurze na Letiště Václava Havla Praha. Bližší informace na www.oc-sestka.cz.

Že se na Šestce koná akce Na letadla zblízka, oznamuje už zdálky kluzák Blaník, který je umístěn na trávníku před vjezdem do obchodního centra. Uvnitř objektu pak mohou návštěvníci obdivovat malé i velké modely letadel. „Vystaven je také model Demoiselle, jež je jediným svého druhu v České republice,“ upřesňuje Barbora Frydrychová. Dále jsou k vidění historické artefakty, původní i současné uniformy ČSA, fotografie a také tabule s nejzajímavějšími letadly, která je možné ze střechy Šestky pozorovat. Mimo letového řádu umístěného v oblasti food courtu a střechy, lze časy odletů a příletů sledovat také na www.prg.aero či www.oc-sestka.cz.

Na střeše obchodního centra mají návštěvníci rovněž možnost vypůjčit si dalekohledy a případné dotazy jim budou zodpovězeny studenty SOŠ civilního letectví. Jaké letadlo právě letí nad jejich hlavou, snadno zjistí pomocí informačních cedulí s typy letadel, letovým řádem a mapou letiště Václava Havla Praha. Kdo bude mít zájem dostat se k letadlům ještě o kus blíž, může využít pozorovací věž ve výšce 2,3 m nad střechou. K dispozici je i velký stan poskytující občerstvení a také úkryt pro případ nepříznivého počasí.

Kdo by rád nahlédl do zázemí Letiště Václava Havla Praha, může si zasoutěžit o exkurzi právě do těchto prostor, letenky do libovolné destinace, kam ČSA létá či o další zajímavé ceny s leteckou tématikou. Děti, které navštíví obchodní centrum, se mohou kreativně vyřádit ve Family centru během výtvarné dílny či modelářského kroužku, který zde bude probíhat v červnu každý den a v červenci pak každý pátek a sobotu.

Děti si také mohou postavit letadlo dle svých představ v Lego a Duplo koutku, nebo si zkusit zalétat pomocí herní konzole. Dospělí se mohou postavit po bok svých ratolestí a opět se na chvilku vrátit do dětství při sobotních turnajích v házení papírových vlaštovek. Chcete-li zjistit, jakým letadlem poletíte na vaši příští dovolenou, vezměte celou rodinu a vydejte se společně do OC Šestka Na letadla zblízka!

TZ

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy