Knihy

Smrtící vzpomínky – Mohou být přízraky minulosti vražedné? Podlehněte napětí z pera J. D. Robb

Share

J. D. Robb, Smrtící vzpomínky. Nakladatelství Metafora 2012.

„Smrt si nevzala volno. New York sice oslňoval třpytem a leskem prosincové výzdoby roku 2059, ale Santa Claus byl mrtvý. A pár jeho skřítků nevypadalo moc dobře.“

Další z edice svižných detektivních příběhů „drsné“ Evy Dallasové a její kolegyně Peabodyové. Tvrdé ženy – zejména Eva Dallasová – které by se mohly srovnávat s leckterým akčním mužským protějškem. Ničeho se nezaleknou a jdou vždy tvrdě proti zločinu, i kdyby se mohl relativně zamést pod koberec. Muž převlečený za Santu Clause přece sám pod vlivem omamným látek vyskočil z okna. Mohly by to kvalifikovat za sebevraždu. Ale to Evě Dallasové nestačí. Někdo přece Tubbsovi alias Santovi ty látky prodal.

Vypadá to, že je Eva z ocele a s její direktivním přístupem k lidem a s černobílým pojetím světa nemůže nic zacloumat. Ale není tomu tak. Pod tím tvrdým povrchem je normální žena. Jenže ta vůbec nečekala, že ji něco velmi brzy zlomí. Že jen pár hodin po té, co překročí mrtvého a ratoliště krve, se zhroutí za zcela jiných okolností.

Už dávno na to zapomněla. Nepamatovala si tváře, ani jména. Nebylo důvodu. Byla to její nejhorší léta. Jenže i když minulost uložíte někam do zaprášeného šuplíku, ona může přijít za vámi. Tváří se jako přítel, jako někdo, koho byste měli vítat s náručí. A přitom se Evě obrací žaludek. Nemůže se soustředit ani na běžnou pracovní rutinu.

Nekrčí se hnusem a strachy v márnici, ale děsí ji hrůzy z jejího dětství. Mnoho vzpomínek úspěšně zablokovala. A pak přijde Trudy Lombardová. Jen tak. To, co Evě dalo takovou píli odsunout pryč, ona v mžiku přivolala zpět. Jak se s tím jinak nezlomná poručík Eva Dallasová vypořádá?

Trudy  Lombardová alias „maminka“ se však nezměnila. Její úmysly nejsou čisté, od začátku tu nešlo o „dojemné“ shledání po dvaceti letech. Navíc dramaticky zasáhne do soužití Evy s Roarkem. Její smrt v prvních chvílích není pro Evu vysvobozením.

Detektivka Smrtící vzpomínky stejně jako ostatní z řady o Evě Dallasové se čte jedním dechem. J. D. Robb (Nora Roberts) je opravdu mistryní napětí a rychlého spádu. Rozhodně vás nebude nudit.

DALŠÍ DRAMATICKÉ DETEKTIVNÍ PŘÍBĚHY S PORUČÍKEM EVOU DALLASOVOU:

Smrtící klon – Na počátku je vražda a její obětí uznávaný newyorský plastický chirurg, dr. Ilcove. Případu se ujme poručík Eva Dallasová, drsná policejní vyšetřovatelka – a jen tak mimochodem manželka miliardáře -, která si poradila už s mnoha nebezpečnými zločinci. Jednou smrtí to ale neskončí a co víc – zdá se, že tentokrát nestojí proti policii vrah, ale vražedkyně. Ze stop DNA totiž vyplývá, že pachatelem je žena. Přesto je na ní něco podivného…

Pozoruhodné skutečnosti vycházejí najevo i o zabitém lékaři a jeho ženě. Spustili snad společně projekt, na jehož konci stojí místo krásného nového života ošklivá smrt? (zdroj: Metafora)

Smrtící posedlost –  New York padesátých let 21. století… Vrahové, kteří v noci vtrhli k rodičům malé Nixie, je nelítostně zmasakrovali. Devítiletou dívenku zachránilo jen to, že se zrovna šla napít a v osudnou chvíli tak nebyla v posteli.

Případem je pověřena Eva Dallasová, jedna z nejúspěšnějších vyšetřovatelek. Nápomocni jsou jí nejen kolegové, ale hlavně její extravagantní miliardářský manžel Roarke.

Brzy však vyjde najevo, že tahle vražda souvisí s dalšími. Mohla by s tím mít něco společného profese zavražděného? Právníci, jak známo, nemívají o nepřátele nouzi, i když jen málokterý zvolí pomstu tak strašlivou. Kdo a proč rozsévá kolem sebe krvavou smrt? (zdroj: Metafora)

Podívejte se také na román Téměř bez šance s informacemi o autorce a odkazem na její oficiální stránky.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy