zdraví

Žena v Číně viní plastickou chirurgii za mozkovou obrnu její dcery.

Share

Žena v Číně viní plastickou chirurgii za to, že uniklý polyakrylamidový gel zapříčinil mozkovou obrnu její dcery.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Čtyřicetiletá žena Zhou Shaopingová před devíti lety podstoupila v Guangzhou jednoduchou plastickou operaci pro zvětšení prsů. Kvůli této operaci podle Zhou Shaopingové se celý její život zhroutil a protože již nevěděla, jak ze začarovaného kruhu ven, začala hledat pomoc přes internet. Informuje o tom Chinabuzz.

Její šestiletá dcera před lety utrpěla mozkovou obrnu a Zhou Shaopingová se domnívá, že za nemoc může „otrávené“ žlutě zbarvené mateřské mléko.

Zhou před lety podstoupila operaci kvůli posílení sebevědomí. Předchozího přítele ztratila právě kvůli jiné ženě, která měla větší obvod hrudníku. Protože zlomené srdce nesla psychicky velmi špatně, našetřila si 5000 jüanů (zhruba 15 000 Kč), aby mohla podstoupit plastickou operaci.

Ta spočívala vpíchnutí injekcí s polyakrylamidovým gelem.

Zhou Shaopingová se brzy vdala a porodila dceru. Tři měsíce na to došlo k úniku gelu. To ale novopečená matka netušila a dál miminko kojila.

Uvádí, že na začátku vypadalo vše v pořádku. Dítě se chovalo normálně, smálo se, ale postupně byla zřejmá regrese. Na roce malá dcerka ještě ani nezačala lézt a nedařilo se jí ani chodit s podpěrou. Rodiče se obávali, že něco není v pořádku, a tak zajeli s dcerou do nemocnice. Lékaři diagnostikovali mozkovou obrnu. Manžel po této zprávě Zhou opustil. Zhou, aby měla prostředky na léčení dcery, rozprodala všechno, co mohla, a další peníze si vypůjčila od příbuzných. Aby se mohla starat o dceru, opustila také své zaměstnání. Dluhy se vršily a v roce 2008 je překryla další půjčkou, avšak s nehorázným úrokem. Finanční prostředky měly sloužit k proplácení léčení, nakonec ale musely její rodiče prodat dům, aby byli s to zaplatit dluh. Stále však Zhou dluží více než 10 000 jüanů (zhruba 30 000Kč). A bohužel se zhoršil i její zdravotní stav – má bolesti v oblasti prsou.

29. března 2012 se rozhodla najít pomoc na internetu. Odvyprávěla svůj příběh na nejpopulárnějším čínském online webu a pomohlo to. Příspěvek získal velkou pozornost a zástupci policejní nemocnice v provincii Kuang-tung se rozhodli, že budou matku a dceru léčit.

Podle lékařů skutečně mateřské mléko Zhou Shaopingové mohlo obsahovat vodní gel, který pro novorozeně není vůbec vhodný, ale neexistují důkazy, zdali právě toto mateřské mléko mohlo způsobit mozkovou obrnu.

Polyakrylamid je rozpustný biologický vodní gel, který se v plastické chirurgii využívá především ke korekci povislých koutků úst, očních víček, zvětšení objemu lícních kostí, vylepšení kontur čelisti a brady. Tento gel se z těla sám odbourává po dobu několika let.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy