Share

Rádi byste ozvláštnili svůj jídelníček novými recepty a navíc přidali i něco zdravějšího? S novou kuchařkou Jíme zdravě zjistíte, že tzv. zdravé vaření vůbec nemusí být fádní a bez chuti. Právě naopak, hravá a chutná kuchyně začíná u dobrých receptů.

Trojice studentů, která založila mobilní aplikaci Fitrecepty a posléze facebookovou stránku Jíme zdravě, podlehla mnohým prosbám fanoušků a vytvořila opravdovou papírovou kuchařku. Do té doby se o recepty, lákavé fotografie a celou řadu rad i tipů dělili pouze elektronicky. Jenže české kuchařky a kuchaři přeci jen touží po kuchařce, do níž si mohou lepit či vpisovat poznámky, upatlat ji při vaření, jednoduše je mnohem osobnější. A tak Bára, Bára a Petr podlehli. Vlastnoručně vymysleli, uvařili, ochutnali a nafotili 120 lahodných receptů, které si nyní podle kuchařky Jíme zdravě můžete uvařit i vy.

Jíst zdravě vůbec není drahé, nudné a nákladné. Tahle barevná a veselá kuchařka ukáže, že to jde i jinak. Všech 120 receptů uvaříte v průměrně vybavené kuchyni, s běžně dostupnými surovinami, prostě tak, aby to bylo co nejsnadnější.

Kuchařka je přehledně rozdělena do sedmi částí od snídaní a malých svačinek, před polévky po hlavní jídla a pomazánky. Nezapomínají samozřejmě ani na mlsaly a přidali celou řádku slaných i sladkých dobrot třeba k vínu nebo k večernímu filmu. Jelikož se opravdu jedná o zdravé mlsání, nemusíte se rozhodně bát o svou linii. Na závěr najdete oddíl salátů a různých maličkostí k osvěžení.

Už jen listování obsahem se stane kulinářským zážitkem, nevíte, co si uvařit nejdřív. Recepty mají snadné, přehledné pracovní postupy, lahodné doprovodné fotografie, nad kterými se vám budou sbíhat sliny, a taky něco navíc. Autoři přidali také nezbytné nutriční hodnoty a tipy, jak pokrm ještě více vyšperkovat. Pokud některou ze surovin nemůžete nebo prostě nejíte, dávají často na výběr i jinou variantu, aby si vaření užili skutečně všichni.

Autorka článku vyzkoušela recept na pikantní cizrnu, kterou se rozhodla připravit spolu s quacamole ke společenskému večeru s přáteli. Bohužel nakonec ani jedno neochutnala, než totiž stačila dokončit práce v kuchyni, hromada křehkých a křupavých cizrnových kuliček byla pryč. Zůstala jen fotografie a prázdná miska.

I tento zážitek svědčí o tom, že zdravé vaření je hravé a zachutná i těm největším odpůrcům, pokud uvaříte něco, čemu neodolají. Věřte, že s kuchařkou Jíme zdravě se vám to rozhodně povede.

 

Více informací o kuchařce ZDE.

 

Nejnovější příspěvky na webu:

Kelly Barnhillová: Dívka, která upíjela měsíc

Famózní úspěch této knihy v zahraničí lze podle mě přičítat dvěma věcem: nádherně a jímavě, leč velmi překvapivě rozbalovaným charakterům postav ...
Pokračujte ve čtení

Hans Rath: A Bůh pravil: Musíme si promluvit

Odpočinek sladký jako nadýchaná šlehačka. Mozek odpočívá, duše se usmívá a od jemného vtipu a plné chuti vám radostí poskakuje ...
Pokračujte ve čtení

Kerstin Simoné: Thovt, projekt lidstvo

Kerstin Simoné mne jako autorka zaujala natolik, že jsem si o ní musela hned něco vyhledat. Něžná blondýnka ponořená až do ...
Pokračujte ve čtení

Velmi lidské povídky

Muž, jenž podezřívá ženu z nevěry, žena toužící po dítěti, chlapík, který naoko zvládá vše, ale moc dobře ví, že je ...
Pokračujte ve čtení

Enrique Barrios: Ami, vnitřní civilizace

„Když jsme přijeli, myslel jsem si, že se Ami a jeho kosmická loď navrátí v prvních dnech letního období, ale strávil ...
Pokračujte ve čtení

Doreen Virtue: Andělské karty pro děti

Je to jako ponořit se na chvíli do dětské nevinnosti, do průzračnosti lásky a… Ach, už cítíte tu křehkost okamžiku ...
Pokračujte ve čtení