Share

recept raw food

Červený paprikový hummus

Množství 6 – 8 porcí

Doba přípravy: 10 minut

1 hrnek (150 gramů) nakrájené červené papriky

½ hrnku (120 gramů) raw pasty tahini

(sezamové pasty z nepražených semínek)

¼ hrnku (60 ml) citronové šťávy

3 lžíce (45 gramů) konopných semínek

3 stroužky česneku

1 lžíce (15 ml) olivového oleje

1 lžička mořské soli

1 lžička kmínu

½ lžičky papriky

Kajenský pepř podle chuti

Živá kuchyně, snadno a rychleVšechny přísady dejte do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte je dohladka. Hummus dejte vychladit do ledničky, aby ztuhnul. Ve vzduchotěsné nádobě v lednici vydrží tři až čtyři dny.

Nutriční poznámka: papriky jsou bohaté na vitamín C, B, kyselinu listovou, karotenoidy a fytonutrienty. Červené papriky jsou jediným druhem paprik, které obsahují silný protirakovinný fytonutrient lykopen.

Inspirujte se dalšími recepty z Raw food kuchařky ŽIVÁ KUCHYNĚ SNADNO A RYCHLE od Judity Wignall, nakladatelství Synergie

Nejnovější příspěvky na webu:

29.5.-4.6.2017: Nezapomenutelný týden? Možná…

29.5.-4.6.2017: Nezapomenutelný týden? Možná...

28. Květen 2017

Přijde na to, na jakém místě životní šachovnice se právě nacházíte. V každém případě je před námi týden, kdy zásadními hybateli osudu budou dvě energie: Úleva od nepravostí, ačkoliv se tyto nepravosti mohou právě tento týden projevit v plné parádě První kartou je Vůz a Osmička holí, takže snad už začátek týdne mohutně rozhýbe všechny stojaté vody a přinese moudrost (Velekněz a Velekněžka). Je zvláštní, jak se tyto karty zdvojují, jak jsou tu zdvojené ty energie pohybu k pochopení, k uklidnění, k moudrosti. Nemusí to ale znamenat, že se přímo v realitě stane to, co chceme, aby se stalo. Může to být jen náznak, jen pohyb někde mimo vás,

36 x Vegetariánské dobroty: Inspirace pro koncert chutí a vůní

36 x Vegetariánské dobroty: Inspirace pro koncert chutí a vůní

28. Květen 2017

Slovo „dobroty“ je v tomto případě opravdu na místě. Autorky vymazlily své recepty k dokonalosti zejména ve dvou směrech – v jednoduchosti a ve vzájemných kombinacích.  Zdá se, že některé recepty jsou výsledkem několika pokusů, z nichž nakonec vyšel ten nejlepší jako vítěz. A jsem si jista, že ty zdánlivě neúspěšné variace vám někde v podvědomí naskočí také. Nebo přijdete na své vlastní nápady. A že je vyzkoušíte. Některé ingredience se dají zaměňovat – typ ovoce, typ zeleniny, koření – a rázem máte každý z těch 36 receptů rozvětvený do mnoha dalších nápadů. Když jsem uvažovala, v čem je základ této kuchařky, tak mi kupodivu vůbec nešlo na