Množství 6 – 8 porcí
Doba přípravy: 10 minut
1 hrnek (150 gramů) nakrájené červené papriky
½ hrnku (120 gramů) raw pasty tahini
(sezamové pasty z nepražených semínek)
¼ hrnku (60 ml) citronové šťávy
3 lžíce (45 gramů) konopných semínek
3 stroužky česneku
1 lžíce (15 ml) olivového oleje
1 lžička mořské soli
1 lžička kmínu
½ lžičky papriky
Kajenský pepř podle chuti
Všechny přísady dejte do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte je dohladka. Hummus dejte vychladit do ledničky, aby ztuhnul. Ve vzduchotěsné nádobě v lednici vydrží tři až čtyři dny.
Nutriční poznámka: papriky jsou bohaté na vitamín C, B, kyselinu listovou, karotenoidy a fytonutrienty. Červené papriky jsou jediným druhem paprik, které obsahují silný protirakovinný fytonutrient lykopen.
Inspirujte se dalšími recepty z Raw food kuchařky ŽIVÁ KUCHYNĚ SNADNO A RYCHLE od Judity Wignall, nakladatelství Synergie
Mohlo by vás zajímat:

Nemocná Amerika. Lekce o zdraví a svobodě
Pokračujte ve čtení

Radmila Zrůstková: Domácí nápoje pro zdraví
Pokračujte ve čtení

Jak dál nejen po antibiotikách. Skvělá encyklopedie zdraví
Pokračujte ve čtení

Středem zdravotní debaty by mělo být naše zdraví, nikoliv nemoci. Co pro sebe můžeme udělat?
Pokračujte ve čtení
Chráníme zdraví našich dětí dostatečně nebo příliš?
Pokračujte ve čtení
Pozor, sůl! O nebezpečí soli v potravinách na naše zdraví
Pokračujte ve čtení
Naše zdraví je v našich střevech. A co má serotonin společného se zažíváním?
Pokračujte ve čtení
Andreas Jopp: Vitaminy a stopové prvky pro zdraví
Pokračujte ve čtení
Živá strava – módní trend, nebo cesta ke zdraví?
Pokračujte ve čtení

Zdraví a životní styl: Homeopatie a sport
Pokračujte ve čtení