Share

Velikonoce jsou svátkem tzv. pohyblivým. Ale ať už jejich oslavy připadají na březen, nebo na duben, tradiční velikonoční pokrmy by na stole chybět neměly. Jedním z nich, bez kterého si Velikonoce opravdu neumím představit, je i velikonoční nádivka z žemle, vajec, masa a hlavně se spoustou bylinek. A tady je:

Co budete potřebovat:

400 g uzené krkovice

5 housek

5 vajec

250 ml mléka nebo smetany

1 – 2 hrsti nasekaných bylinek (směs petrželky a mladých kopřiv)

2 jarní cibulky s natí

1 – 2 lžičky soli

tuk na vymazání formy

 

Housky nakrájíme na kostky a navlhčíme mlékem. Přidáme nakrájené maso, nasekané bylinky a cibulku, sůl a rozšlehané žloutky. Nakonec opatrně a krátce vmícháme sníh z bílků, nádivka pak bude nadýchanější. Hotovou směs rozprostřeme do vymazaného pekáče nebo formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 – 190 stupňů dozlatova.

Dobrou chuť!

Soňa Rivera

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]