Share

K snídani, k večeři či ke svačině, na housku i na chleba, ve všední den i ke svátečnímu pohoštění… tuto pomazánku můžete prostě udělat kdykoliv a vždycky to bude správně. Jen změníte způsob servírování. K večeři na chleba, ke snídani na topinku, ke svačině třeba do celozrnné housky. Chystáte oslavu? Čekáte hosty? Pak do základu nepřidávejte nastrouhané bílky, ale pěkně jej do bílkových půlek naaranžujte a dozdobte třeba červenou paprikou a zelenou petrželkou.

 

Ingredience:

100 g másla

5 vajec uvařených natvrdo

1 – 2 lžičky hořčice

150 g šunky

2 – 3 středně velké kyselé okurky

sůl, pepř

 

Postup:

Změklé máslo utřeme s hořčicí a vařenými žloutky, bílky zatím necháme stranou. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a nahrubo nastrouhané kyselé okurky. Nakonec opatrně promícháme s nastrouhanými bílky, dochutíme solí a pepřem. Dáme aspoň na hodinu do lednice rozležet a vychladit.

Dobrou chuť!

Soňa Rivera 

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]