Tipy na výlet,  Tiskové zprávy,  ZOO

Festival Doteky Afriky míří do Jihlavy

Share

Energická hudební vystoupení, strhující workshopy, přednášky zanícených cestovatelů a odborníků, pro které se Afrika stala životní vášní… to vše a mnohem víc nabízí návštěvníkům již třetí ročník festivalu Doteky Afriky, který se uskuteční o víkendu 14.-15. září 2013. Po své každoroční pouti Vysočinou se letos zastaví v Jihlavě, kde proběhne souběžně s tradiční Malou africkou konferencí v areálu Zoologické zahrady Jihlava .

Festival, nad kterým přebrala záštitu emeritní velvyslankyně Gita Fuchsová a primátor města Jihlavy Jaroslav Vymazal, slibují v nabitém dvoudenním programu intenzivní zážitek, který osloví všechny vaše smysly. Jako hlavní host vystoupí Yaw Dela Botri, který do Jihlavy přiletí až z Ghany. Hlavní hvězdou africké konference bude hudebník, textař a antropolog Michal Horáček, který představí své zkušenosti z pobytu s keňským kmenem Samburů. Diváci se v rámci přednášek vydají na expedici za skrytými pyramidami v Núbii, na divotvorný Madagaskar nebo mohou zdolat Kilimandžáro spolu s nevidomým horolezcem Janem Říhou.

Program festivalu zpestří např. i unikátní taneční projekt Afrofitnes, který přijede představit Vitor Mendés. Originální africké umění budou prezentovat přímo afričtí hudební mistři – Papis Nyass (Gambie), Maurice Yeka (Kongo) nebo Kaolack (Senegal). Krotit nakažlivé rytmy budou moci návštěvníci prostřednictvím řady workshopů pro děti a dospělé. „Řadu našich hostů mohli návštěvníci vidět v dokumentárním filmu režiséra Jana Svatoše Afropolis, který letos odvysílala Česká televize. Film pojednávající o tom, jak se Afričanům žije v ČR, uvidíme právě na festivalu,“ poodhaluje náplň akce programová ředitelka Romi Straková.

V rámci doprovodného programu čeká na návštěvníky letošního festivalu řada netypických aktivit – kromě řady soutěží o ceny pro děti i dospělé je připraven např. africký trh, v jehož rámci budou moci obdivovat umělecké i praktické výrobky přímo z Afriky, projekty neziskových organizací, nechat si  uplést africký copánek od kadeřnice Barbary Bioh z Ghany nebo ochutnat jedinečné potraviny přímo z Afriky.

Akce se uskuteční za každého počasí, v areálu Zoo Jihlava (Březinovy sady 5642/10). Konference probíhá v zastřešeném konferenčním centru PodpoVRCH, program festivalu pak ve stylové vesnici Matongo. V případě deště jsou pro program zajištěny náhradní prostory.

Festival Doteky Afriky organizuje režisér a fotograf Jan Svatoš a kameramanka Romi Straková. Malou Africkou konferenci pořádá Zoo Jihlava.

TZ Zoo Jihlava

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Festival Doteky Afriky míří do Jihlavy

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy