Restované krůtí medailonky se zeleninou a celerovo-bramborovou kaší
Restované krůtí medailonky se zeleninou a celerovo-bramborovou kaší (pro 4 osoby)
Ač se to možná na první pohled nezdá, toto jídlo je velmi příjemné a na přípravu nenáročné. Krůtí maso patří mezi nejzdravější masa vůbec, a když ho navíc doplníte restovanou zeleninkou a do kaše propašujete celer, můžete se těšit ze zdravého i chutného pokrmu. Je jen na vás, zda si ho dáte o víkendu k obědu, nebo ho ve všední den naservírujete rodině jako teplou večeři.
Na medailonky:
krůtí prsa
sůl
bílý pepř
hladká mouka
olej
Na zeleninovou přílohu:
4 mrkve
1 kedlubna
Na celerovo-bramborovou kaši:
3 / 4 kg brambor a 1 / 4 kg celeru
1 stroužek česneku
100 g másla
mléko
sůl
Nejprve dáme vařit okrájené brambory, celer a česnek do osolené vody.
Krůtí prsa nakrájíme na medailonky, osolíme, ochutíme bílým pepřem a lehce poprášíme moukou.
Očištěnou mrkev a kedlubnu nakrájíme na silnější nudličky.
Uvařené horké brambory, celer a česnek důkladně rozmačkáme, případně prolisujeme, vmícháme studené máslo nakrájené na kousky, aby se snáz rozpustilo. Nakonec přidáváme horké mléko, dokud nedosáhneme požadované hustoty kaše. Dochutíme solí.
Krůtí medailonky prudce orestujeme na oleji po obou stranách, měly by zůstat křehké a šťavnaté. Stejně tak osmahneme nakrájenou zeleninu, aby zůstala křupavá. Zeleninu není nutné nijak ochucovat, její čistá chuť je to nejlepší, co nám může dát.
Tip: Pokud chcete opravdu dobrou kaši, vybírejte brambory typu C nebo B-C (novým bramborám se vyhněte) a vsaďte na ruční práci se šťouchadlem. Mixér bramborové kaši nesvědčí, stane se z ní lepidlo.
Dobrou chuť
Soňa Rivera
[srp srp_number_post_option=’8′ srp_filter_cat_option=’5689′ srp_thumbnail_wdg_width=’80’ srp_thumbnail_wdg_height=’80’ srp_wdg_excerpt_length=’0′ srp_post_date_option=’no’]
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]